Blog

De medewerkers van Pals maken van alles mee en hebben over veel dingen een mening. Niet in de laatste plaats over de wereld van de letselschade. In de volgende blogs kun je er van alles over lezen.

Bert_Motor_Pals.jpg

Motorrijden

Bert Heida - 15 april 2021

Motorrijden is een van mijn grootste hobby’s. Het gevoel van vrijheid, de acceleratie, de sensatie en spanning die heel ontspannend kan zijn. Alleen andere motorrijders begrijpen dat gevoel. Net als ik worden ze wat recalcitrant als anderen je proberen te overtuigen van de gevaren. Of meteen alle stereotypen uit de kast halen. Verwijzingen naar de Hells Angels of Satudarah. herrie, stank, asociaal gedrag. En dan zijn er nog de grapjassen die je een beetje belachelijk maken met de vermeende midlife crisis, de geheel lederen outfit die toch wel op latente gevoelens moet duiden en je 250 kg zware 1100 cc die ze steevast een brommer noemen. Zo grappig!

Lees verder
Bert_Vertrouwen_Pals wagtail.jpg

Vertrouwen

Bert Heida - 8 april 2021

Je zult maar minister-president van dit land zijn. Zoveel mensen die hun vertrouwen in je hebben uitgesproken. Die hopen dat je leiding geeft aan een land in crisis. Je zult maar politicus zijn en in de Tweede Kamer zitten. Zoveel mensen die op je hebben gestemd en verwachten dat je hun belangen dient. Dat je opkomt voor hetgeen zij belangrijk vinden. Dan is eerlijk zijn wel echt belangrijk. Dan moeten mensen er echt op kunnen vertrouwen dat je er voor hun bent. Dat je eigen positie van ondergeschikt belang is, dat je principes hebt en die niet verkwanselt voor macht. Dat het klimaat, corona, stikstof, het woningtekort en al die andere onbenulligheden wel even kunnen wachten. Dat je geen belangrijke dingen vergeet…

Lees verder
Kenny_Verzekering_Pals.jpg

Ken je eigen en elkaars verzekering

Kenny Hassink - 6 april 2021

Op 30 december 2020 oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland over een ongeval tussen twee fietsers. Op een kruispunt van fietspaden in Utrecht botsten deze fietsers op elkaar. Er was discussie over de aansprakelijkheid maar de rechter was duidelijk: de fietser die van rechts kwam, had voorrang moeten krijgen. Dus de andere fietser werd als veroorzaker van het ongeval gezien en was aansprakelijk voor de schade. Een logische conclusie. Maar de reden van de discussie had waarschijnlijk een dieper liggende reden: de veroorzaker bleek niet verzekerd.

Lees verder
Passion_Pals.jpg

Passion

Bert Heida - 1 april 2021

Ook in 2021 kunnen we op Witte Donderdag naar The Passion kijken. Alweer voor de elfde keer. De afgelopen jaren heb ik genoten van dit tv-spektakel. Je kent het vast wel. De lijdensweg van Jezus als openluchtmusical op locatie in een grote stad. Goed gekozen liedjes die door bekende zangers worden vertolkt. Prachtig in beeld gebracht. Als ongelovige met een passie voor verhalen over heidense Vikingen is het eigenlijk wel bijzonder dat ik het zo mooi vind.

Lees verder
Pasop_Pals.jpg

Pasop

Bert Heida - 25 maart 2021

Op zondag keek ik in mijn agenda. Eén afspraak. Alleen een online meeting met een aantal collega’s van SRK, BSA en Brandmeester. Vóór corona had ik elke week wel zes tot acht afspraken. Nu zit ik de hele week thuis achter de laptop en behandel ik mijn digitale dossiers. Geen fysieke afspraken. Wat is er veel veranderd!

Lees verder
Blog_Verkiezingen_Pals.jpg

Verkiezingen

Bert Heida - 17 maart 2021

Nederland is een democratische rechtstaat. Democratisch omdat burgers kiezen wie het land regeert. Een rechtstaat omdat iedereen zich aan het Nederlands recht moet houden: burgers, instanties en overheid. Dat zijn mooie uitganspunten die ook in mijn dagelijks werk van belang zijn. Ik ga dus zeker stemmen en roep langs deze weg iedereen op om dat ook te doen. Niet omdat ik dat belangrijk vind maar omdat het belangrijk is.

Lees verder
Blog_Corona_Pals.jpg

Corona

Bert Heida - 11 maart 2021

Nee, ik ga u niet vermoeien met statistieken, complottheorieën, vaccinatieproblemen en al helemaal niet met mijn mening over deskundigen en politici. Daar worden al grappen genoeg over gemaakt. Beter grappen dan waanzin zult u misschien denken. En daar ben ik het helemaal mee eens. Soms komen ze echter onverwacht samen. Een mooi voorbeeld uit de recente praktijk wil ik u niet onthouden.

Lees verder
Blog_Lockdown_Pals.jpg

Lockdown

Bert Heida - 4 maart 2021

“Als Victoria Vesta adviseur kom ik graag bij de mensen thuis.” Die zin is afkomstig uit een bekende tv-reclame uit de jaren ’90 met Johnny Kraaijkamp jr. in de hoofdrol. Hij begon altijd met die zin om vervolgens na het uitbrengen van een verzekeringsadvies zelf met zijn gestuntel ernstige schade te veroorzaken. Het eindigde dan altijd met de opmerking: “Gelukkig heb ik meer verstand van verzekeren.”

Lees verder
Blog_Afscheid_Pals.jpg

Afscheid

Bert Heida - 25 februari 2021

Afgelopen vrijdag hebben we in besloten kring afscheid genomen van een van mijn zwagers. Alleen directe familie en vrienden. Mijn eerste crematieplechtigheid met mondkapjes. Iets van 30 mensen. Het hadden er veel meer kunnen zijn. Want het was een lieve en zeer gewaardeerde man die vele levens heeft beroerd.

Lees verder
Blog_Ladder_Pals.jpg

Ladder

Bert Heida - 18 februari 2021

Het was een week winter. Met veel plezier maar ook de nodige ongemakken. Had ik eindelijk de sneeuwduinen van onze oprit weg geschept, bleek de houten schuur ook nog vol te liggen. Die is weliswaar waterdicht maar de stuifsneeuw had zich door alle kieren en gaten een weg naar binnen laten blazen. Ik had natuurlijk al gezien dat mijn motor van een decoratief laagje sneeuw was voorzien. Daar had ik begin van de week nog enthousiast een foto van op Facebook gepost. Nu zag ik echter dat ook de zolder van mijn schuur vol met sneeuw lag.

Lees verder