Blog

De medewerkers van Pals maken van alles mee en hebben over veel dingen een mening. Niet in de laatste plaats over de wereld van de letselschade. In de volgende blogs kun je er van alles over lezen.

Bert_Bah_Web (1).jpg

Bah!

Bert Heida - 18 juni 2021

Als de nood het hoogst is, zijn de bosjes dichtbij. Toen de horeca nog gesloten was, kwamen fietsers en wandelaars in de problemen door het ontbreken van sanitaire voorzieningen. Dat heb ik zien gebeuren.

Lees verder
Bert_Rod_Web.jpg

Rododendron!

Bert Heida - 10 juni 2021

Mijn vrouw heeft er een verschrikkelijke hekel aan. Mijn zoon kan er een geweldige (overdreven) imitatie van geven die wel confronterend is. Het is dan ook geen eigenschap waar ik trots op ben. Maar Ik kan verschrikkelijk vloeken. Vaak om onbenullige dingen wat het eigenlijk nog erger maakt. Meestal gaat het om frustratie over mijn eigen dommigheid, onoplettendheid of onkunde. Als ik het eten laat aanbranden, als ik voor de derde keer naar de winkel moet omdat ik een essentiële boodschap ben vergeten of als ik iets simpels niet kan repareren. En natuurlijk als ik me pijn doe. Dat helpt!

Lees verder
Bert_Tandarts_Web.jpg

Tandarts

Bert Heida - 4 juni 2021

Onze nieuwe tandarts is jong, heeft net zijn eerste praktijk geopend en doet zijn werk goed. Dat maakt een bezoek echter nog steeds niet iets waar ik met enthousiasme naar uitzie. Integendeel, een week voor de behandeling begint de spanning al op te lopen. Eenmaal in de stoel lukt het me niet om te ontspannen en zit ik maar te wachten op die ene felle pijnscheut.

Lees verder
Bert_Voorschot_Web.jpg

Voorschot

Bert Heida - 27 mei 2021

Mijn vrouw heeft wel eens gezegd dat ze mijn werk niet zou kunnen doen. Dat had dan niet te maken met de specifieke opleiding of deskundigheid maar met de verhalen die ik af en toe deelde. Zoals over een poging om een voorschot te krijgen voor een ernstig gewond slachtoffer. Een korte samenvatting uit de praktijk:

Lees verder
Cadeau_Bert (1).jpg

Cadeau

Bert Heida - 20 mei 2021

Een aantal jaren geleden kreeg ik aan de lopende band cadeaus van tevreden cliënten. Na het succesvol afronden van de letselschade kreeg ik regelmatig een taart om met de collegae te delen. Maar ook bloemen, drank en cadeaubonnen. Altijd leuk, vanwege de waardering én om je collega’s mee te plagen. Om te benadrukken hoe goed je bent… Op enig moment was het zo vaak dat de geplaagde collegae suggereerden dat ik de cliënten geld gaf om iets voor mij te kopen.

Lees verder
Bert_Gevaccineerd_Web.jpg

Gevaccineerd

Bert Heida - 29 april 2021

Op 8 april 2021 hebben mijn vrouw en ik de eerste vaccinatie tegen covid-19 gehad. Met AstraZeneca. Nee, we hebben niet getwijfeld. Maar ik was toch wel een beetje gespannen. Alle media-aandacht voor ernstige bijwerkingen was toch wel enigszins verontrustend. Als je dagelijkse bezig bent met letselschade dan besef je terdege dat de kans op een ongeluk niet denkbeeldig is. Als ik in de auto stap of een stukje ga motorrijden dan weet ik als geen ander dat er toch altijd een risico is. Hoe klein dan ook. Dat geldt dus ook voor een vaccinatie. Ook dat is een risico. Hoe klein ook.

Lees verder
Bert_Labrador_Pals.jpg

Labrador

Bert Heida - 22 april 2021

Toen onze zoon vier jaar oud was, hebben we hem een keer in de hondenmand aangetroffen. Samen met onze blonde labrador die er geen enkel probleem mee had dat een klein mensje even zijn verdriet met hem wilde delen. We hadden er later ook nog een zwarte labrador bij genomen. Die vond niets lekkerder dan zichzelf in elke modderige waterplas te storten om er dan op zijn buik doorheen te schuiven. Zagen ze in de verte een andere hond dan waren ze samen vertrokken. Wat heb ik ze soms vervloekt en wat waren ze geweldig. Ze waren ruim 13 jaar bij ons, Stark en Slim. Nu hebben we Spook, een zwarte Labrador met weer een heel eigen karakter. Zelfde soort maar toch weer een individu. Elke hondenbezitter herkent dat.

Lees verder
Bert_Motor_Pals.jpg

Motorrijden

Bert Heida - 15 april 2021

Motorrijden is een van mijn grootste hobby’s. Het gevoel van vrijheid, de acceleratie, de sensatie en spanning die heel ontspannend kan zijn. Alleen andere motorrijders begrijpen dat gevoel. Net als ik worden ze wat recalcitrant als anderen je proberen te overtuigen van de gevaren. Of meteen alle stereotypen uit de kast halen. Verwijzingen naar de Hells Angels of Satudarah. herrie, stank, asociaal gedrag. En dan zijn er nog de grapjassen die je een beetje belachelijk maken met de vermeende midlife crisis, de geheel lederen outfit die toch wel op latente gevoelens moet duiden en je 250 kg zware 1100 cc die ze steevast een brommer noemen. Zo grappig!

Lees verder
Bert_Vertrouwen_Pals wagtail.jpg

Vertrouwen

Bert Heida - 8 april 2021

Je zult maar minister-president van dit land zijn. Zoveel mensen die hun vertrouwen in je hebben uitgesproken. Die hopen dat je leiding geeft aan een land in crisis. Je zult maar politicus zijn en in de Tweede Kamer zitten. Zoveel mensen die op je hebben gestemd en verwachten dat je hun belangen dient. Dat je opkomt voor hetgeen zij belangrijk vinden. Dan is eerlijk zijn wel echt belangrijk. Dan moeten mensen er echt op kunnen vertrouwen dat je er voor hun bent. Dat je eigen positie van ondergeschikt belang is, dat je principes hebt en die niet verkwanselt voor macht. Dat het klimaat, corona, stikstof, het woningtekort en al die andere onbenulligheden wel even kunnen wachten. Dat je geen belangrijke dingen vergeet…

Lees verder
Kenny_Verzekering_Pals.jpg

Ken je eigen en elkaars verzekering

Kenny Hassink - 6 april 2021

Op 30 december 2020 oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland over een ongeval tussen twee fietsers. Op een kruispunt van fietspaden in Utrecht botsten deze fietsers op elkaar. Er was discussie over de aansprakelijkheid maar de rechter was duidelijk: de fietser die van rechts kwam, had voorrang moeten krijgen. Dus de andere fietser werd als veroorzaker van het ongeval gezien en was aansprakelijk voor de schade. Een logische conclusie. Maar de reden van de discussie had waarschijnlijk een dieper liggende reden: de veroorzaker bleek niet verzekerd.

Lees verder
Passion_Pals.jpg

Passion

Bert Heida - 1 april 2021

Ook in 2021 kunnen we op Witte Donderdag naar The Passion kijken. Alweer voor de elfde keer. De afgelopen jaren heb ik genoten van dit tv-spektakel. Je kent het vast wel. De lijdensweg van Jezus als openluchtmusical op locatie in een grote stad. Goed gekozen liedjes die door bekende zangers worden vertolkt. Prachtig in beeld gebracht. Als ongelovige met een passie voor verhalen over heidense Vikingen is het eigenlijk wel bijzonder dat ik het zo mooi vind.

Lees verder
Pasop_Pals.jpg

Pasop

Bert Heida - 25 maart 2021

Op zondag keek ik in mijn agenda. Eén afspraak. Alleen een online meeting met een aantal collega’s van SRK, BSA en Brandmeester. Vóór corona had ik elke week wel zes tot acht afspraken. Nu zit ik de hele week thuis achter de laptop en behandel ik mijn digitale dossiers. Geen fysieke afspraken. Wat is er veel veranderd!

Lees verder
Blog_Verkiezingen_Pals.jpg

Verkiezingen

Bert Heida - 17 maart 2021

Nederland is een democratische rechtstaat. Democratisch omdat burgers kiezen wie het land regeert. Een rechtstaat omdat iedereen zich aan het Nederlands recht moet houden: burgers, instanties en overheid. Dat zijn mooie uitganspunten die ook in mijn dagelijks werk van belang zijn. Ik ga dus zeker stemmen en roep langs deze weg iedereen op om dat ook te doen. Niet omdat ik dat belangrijk vind maar omdat het belangrijk is.

Lees verder
Blog_Corona_Pals.jpg

Corona

Bert Heida - 11 maart 2021

Nee, ik ga u niet vermoeien met statistieken, complottheorieën, vaccinatieproblemen en al helemaal niet met mijn mening over deskundigen en politici. Daar worden al grappen genoeg over gemaakt. Beter grappen dan waanzin zult u misschien denken. En daar ben ik het helemaal mee eens. Soms komen ze echter onverwacht samen. Een mooi voorbeeld uit de recente praktijk wil ik u niet onthouden.

Lees verder
Blog_Lockdown_Pals.jpg

Lockdown

Bert Heida - 4 maart 2021

“Als Victoria Vesta adviseur kom ik graag bij de mensen thuis.” Die zin is afkomstig uit een bekende tv-reclame uit de jaren ’90 met Johnny Kraaijkamp jr. in de hoofdrol. Hij begon altijd met die zin om vervolgens na het uitbrengen van een verzekeringsadvies zelf met zijn gestuntel ernstige schade te veroorzaken. Het eindigde dan altijd met de opmerking: “Gelukkig heb ik meer verstand van verzekeren.”

Lees verder
Blog_Afscheid_Pals.jpg

Afscheid

Bert Heida - 25 februari 2021

Afgelopen vrijdag hebben we in besloten kring afscheid genomen van een van mijn zwagers. Alleen directe familie en vrienden. Mijn eerste crematieplechtigheid met mondkapjes. Iets van 30 mensen. Het hadden er veel meer kunnen zijn. Want het was een lieve en zeer gewaardeerde man die vele levens heeft beroerd.

Lees verder
Blog_Ladder_Pals.jpg

Ladder

Bert Heida - 18 februari 2021

Het was een week winter. Met veel plezier maar ook de nodige ongemakken. Had ik eindelijk de sneeuwduinen van onze oprit weg geschept, bleek de houten schuur ook nog vol te liggen. Die is weliswaar waterdicht maar de stuifsneeuw had zich door alle kieren en gaten een weg naar binnen laten blazen. Ik had natuurlijk al gezien dat mijn motor van een decoratief laagje sneeuw was voorzien. Daar had ik begin van de week nog enthousiast een foto van op Facebook gepost. Nu zag ik echter dat ook de zolder van mijn schuur vol met sneeuw lag.

Lees verder
Bert_Winter.jpg

Winter

Bert Heida - 18 februari 2021

Mijn carrière in de verzekeringen ben ik ooit begonnen bij een verzekeraar op de afdeling autoschade. Als het winterweer was, konden we - zeker na een weekend - weer een flinke hoeveelheid schademeldingen verwachten. De telefoon stond niet stil en de schade-experts draaiden overuren. Mijn moeder zei in combinatie met slecht weer dan ook altijd: “Nou dan zal je het wel weer druk hebben op je werk.” Dat klopte toen wel. Maar na zeven jaar bij die verzekeraar kwam ik bij Pals te werken. Daar zijn de weersomstandigheden niet direct van invloed op de hoeveelheid werk.

Lees verder