Onze jurist mr. Martha Dijkstra staat slachtoffers bij

Het kan ons allemaal overkomen: een ongeval. Het is dan allereerst zaak om de schade te verhelpen. De logische volgende stap, zo vertelt letselschadespecialist mr. Martha Dijkstra, is om naar een vergoeding te kijken. “Je hebt het volste recht om de tegenpartij bij schuld aansprakelijk te stellen. Die is daarvoor verzekerd. De specialisten van Pals Letselschade kunnen je daarbij helpen.”

Martha Dijkstra, letselschadespecialistenWat is letselschade eigenlijk?

Martha: “Alle schade die je ondervindt van lichamelijk of geestelijk letsel dat je door een voorval of ongeval oploopt. De bekende voorbeelden zijn verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Maar je kunt ook denken aan een beroepsziekte als RSI of burn-out. Aan gebrekkige producten die letsel veroorzaken. Of aan een geweldsincident.”

Is er altijd recht op vergoeding?

Martha: “In principe kun je altijd aanspraak op schadevergoeding maken. Er moet natuurlijk wel een partij zijn die aansprakelijk gesteld kan worden. Ook moet je binnen vijf jaar een claim indienen. Naast een vergoeding voor onverwachte kosten en verlies van inkomsten, kun je soms ook smartengeld eisen. Dat is bedoeld om verminderd levensgeluk door pijn of verdriet te compenseren.”

Hebben jullie belang bij een vergoeding?

Martha: “Uiteraard, dat is waar wij ons brood mee verdienen. Maar onze werkzaamheden worden vergoed door de tegenpartij. Dat is zo vastgelegd, in overleg met de verzekeringsmaatschappijen. Als eisende partij kun je dus rekenen op de volledige schadevergoeding, zonder aftrek van kosten. Je hoeft ook geen beroep op een rechtsbijstandsverzekering te doen. Die heb je dan niet eens nodig.”

Regelen jullie alles?

Martha: “In een eerste gesprek, bij het slachtoffer thuis, bespreken we wat er precies is gebeurd en wat de gevolgen kunnen zijn, op korte én op langere termijn. Want misschien blijkt er na enkele maanden wel dat er toch extra verzorging of huishoudelijke hulp nodig is. Verder regelen wij alles. En omdat we volledig onafhankelijk zijn, kunnen we ons voor 100 procent voor de belangen van het slachtoffer inzetten.”

Hoe gaat het daarna verder?

Martha: “We nemen contact op met de tegenpartij en onderzoeken welke aanspraak we kunnen maken. Daarna wikkelen we de zaak netjes af. Vaak blijven we dan nog persoonlijke ondersteuning geven, bijvoorbeeld op medisch gebied of in verband met het werk. Eigenlijk zijn wij pas klaar als iemands dagelijks leven weer helemaal op de rit staat.”

Vertel ons uw verhaal

Denkt u in aanmerking te komen voor een vergoeding voor letselschade? Bel ons  op 0800 – 899 85 33 (op werkdagen tot 21.30 uur) en vertel ons uw verhaal. Daarna komt Martha of een van haar collega-specialisten graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.