Denk je slachtoffer te zijn van een medische misser? Dan kun je dit door een medisch adviseur van Pals Letselschade laten uitzoeken. “Je hebt misschien recht op een schadevergoeding. Maar ook als er geen medische fouten zijn gemaakt, kan het goed zijn dit te weten: het geeft duidelijkheid en kan helpen bij de verwerking van wat er is gebeurd”, aldus Lianne Hackeng, letselschadespecialist bij Pals Letselschade.

“Mevrouw X heeft last van hoofdpijn, misselijkheid en slecht zicht. Haar huisarts gooit het op een psychische oorzaak. De klachten worden erger, mevrouw wordt doorverwezen naar een psychiater en belandt uiteindelijk in een psychiatrische inrichting, omdat ze zich alles zou inbeelden.

Op enig moment ziet mevrouw niets meer. Via een pastoraal werker komt ze dan toch terecht bij een oogarts, die haar direct doorstuurt naar een neuroloog. Die constateert, na een MRI-scan, een goedaardige tumor. Die heeft haar zicht aangetast. Was er eerder medisch ingegrepen, dan was haar veel ellende bespaard gebleven.

Contact Pals Letselschade

Mevrouw X neemt contact op met Pals Letselschade en Pals neemt de zaak in behandeling; het is volgens de medisch adviseur van Pals Letselschade duidelijk dat er een forse medische fout is gemaakt en dat deze mevrouw recht heeft op een volledige schadevergoeding van zowel de materiële als immateriële schade. Die krijgt ze ook toegekend.

Mogelijk slachtoffer van medische fout? Laat het uitzoeken!Gesprek arts

Medische fouten, ook ernstige fouten zoals deze, komen helaas vaker voor. Ze komen alleen niet altijd aan de oppervlakte. Vermoed je dat tijdens een medische behandeling fouten zijn gemaakt – bijvoorbeeld omdat een verklaring van de arts of het ziekenhuis vaag of onvoldoende is – dan is het allereerst van belang om met de arts te gaan praten en een bevredigend antwoord te krijgen.

Fout gegaan of fout gedaan?

Houd je twijfels, dan kun je door een medisch adviseur van Pals Letselschade laten uitzoeken of er bij de behandeling iets fout is gegaan, of iets fout is gedáán. Want niet elke behandeling die mis gaat, is het gevolg van een medische fout.

Medische misser: schadevergoeding

Is er wél sprake van een medische misser, dan kan Pals Letselschade de zaak in behandeling nemen en de wederpartij aansprakelijk stellen voor de schade. Dit maakt het letsel natuurlijk niet ongedaan, maar een financiële compensatie kan de kwaliteit van leven voor een patiënt of nabestaande wel verbeteren.

Verwerking makkelijker

Ook als er geen sprake blijkt te zijn van een medische misser, kan het goed zijn dit te weten. Een dame stuurde ons eens een bos bloemen, omdat ze dankzij Pals Letselschade zeker wist dat er door het ziekenhuis geen fouten waren gemaakt. Dat gaf haar rust. Dit horen we vaker. Weten hoe iets precies is gegaan, voorkomt dat je met allerlei vragen achterblijft. Dat kan helpen bij de verwerking van wat er is gebeurd.”