Letselschadespecialist mr. Anne Zweers wijst slachtoffers de weg

Nek- of rugklachten door een verkeersongeval of bedrijfsongeval: mr. Anne Zweers heeft ze allemaal voorbij zien komen. En in de meeste gevallen ook een rechtvaardige schadevergoeding kunnen regelen. “Waar het vooral om gaat, is dat je zelf actie onderneemt. Twijfel je? Ga naar je huisarts. En wat er ook aan de hand is: haal er een van onze experts bij. Die kan je goed bijstaan, op juridisch en op verzekeringsgebied.”

Anne Zweers, letselschadespecialistOver welk soort klachten gaat het?

Anne: “Een bekend voorbeeld van nekletsel is een whiplash. Dat ontstaat als je hoofd plotseling vooruit en achteruit wordt bewogen, zoals bij een aanrijding. Bij rugletsel kun je denken aan een gebroken rug of ruggengraat, maar ook aan schade aan wervelkolom, ruggenmerg of zenuwbanen. Het herstel van een nek- of rugklacht is moeilijk in te schatten. Het kan een paar maanden duren, maar soms ook jaren.”

Kun je altijd een vergoeding eisen?

Anne: “Als passagier van een motorvoertuig heb je daar bijna altijd recht op. Voor fietsers en voetgangers is er ook een regeling. Uiteraard moet je er wel zelf achteraan. De eerste stap is dan: om welk letsel gaat het? Weet je niet zeker of je letsel hebt opgelopen, houden de klachten aan of ontstaan er andere klachten, maak dan een afspraak bij de huisarts. Die kan alles vastleggen in een medisch dossier.”

Moet je meteen claimen?

Anne: “Wettelijk gezien kun je tot vijf jaar na het ongeval een vergoeding van de tegenpartij eisen. Maar het kan lastig zijn om ‘achteraf’ schade aan te tonen. Ga er dus tijdig mee aan de slag. En houd alle kosten – vervoer naar het ziekenhuis, medicijnen, verzorging – goed bij. Liefst met bonnetjes.”

Is het niet erg ingewikkeld allemaal?

Anne: “Het is helaas niet altijd 100 procent duidelijk bij wie de schuld ligt. Schakel daarom een specialist in die dat voor je uitzoekt. Daar komt nog bij dat een verzekeraar vaak meer belangen heeft dan alleen dat van het slachtoffer. Kies je voor Pals Letselschade, dan ben je er zeker van dat alles op jouw persoonlijke belang gericht is.”

Maar dat doen jullie toch niet gratis?

Anne: “Ja en nee. Als de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, dan betaalt die onze werkzaamheden. Op die manier kan het slachtoffer beschikken over iemand die voor hem of haar opkomt, die de nodige juridische kennis heeft en die ook zicht heeft op wat een rechtvaardige schadevergoeding is. Voor de eisende partij werken wij dus gratis. Die ontvangt dan ook de volledige vergoeding, zonder aftrek van enige kosten.”

Vertel ons uw verhaal

Denkt u in aanmerking te komen voor een schadevergoeding in verband met nek- of rugletsel? Bel ons op 0800 – 899 85 33 (op werkdagen tot 21.30 uur) en vertel ons uw verhaal. Daarna komt Anne of een van haar collega-specialisten graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.