Lianne Hackeng, letselschadespecialistOnze ervaren letselschadespecialist mr. Lianne Hackeng heeft het al zo vaak gezien: hoe iemands leven letterlijk in één klap volledig op zijn kop staat na een ongeval. “Alles staat dan natuurlijk in het teken van artsen, ziekenhuizen, revalideren. Dan denk je niet aan de hoge kosten die nog volgen. Kosten die lang niet altijd volledig door de verzekering worden vergoed. Die ‘tweede klap’ komt later pas. Gelukkig kunnen wij dan helpen.”

Wat voor kosten zijn dat dan?

Lianne: “Het gaat niet alleen om medische kosten, maar ook om kosten voor verzorging en huishoudelijke hulp. Vaak lopen mensen door een ernstig ongeval bovendien ook inkomsten mis. Bij letsel wordt ook smartengeld uitbetaald voor immateriële schade door pijn, onzekerheid, verdriet. Daarbij gaat het veel mensen trouwens niet om het geld, maar ook om een gevoel van gerechtigheid. Bij Pals helpen we mensen zoveel mogelijk om het leven weer op te pakken. Ik vind dat heel belangrijk.”

Is het lastig om letselschade te claimen?

Lianne: “Na een verkeersongeval krijg je bijna altijd te maken met een verzekeringsmaatschappij die de letselschade moet vergoeden. Maar deze handelt niet per se volledig in het belang van het slachtoffer. Als je een onafhankelijk letselschadebureau zoals Pals inschakelt, weet je dat wél zeker. Wij zijn volledig onafhankelijk. Mensen staan juridisch vaak veel sterker dan ze denken. Wij staan écht aan de kant van het slachtoffer.”

Is het niet heel veel gedoe om dat allemaal in gang te zetten?

Lianne: “Nee, we nemen die hele rompslomp juist helemaal over. Dat geeft rust en vertrouwen. Het slachtoffer kan zich volledig richten op herstel en het leven weer op de rit krijgen. Ik verdiep me volledig in de zaak van het slachtoffer en behartig diens belangen. In zo’n periode bouw je een hele persoonlijke relatie op. Je wordt een vertrouwenspersoon.”

Maar ben jij niet heel duur?

Lianne: “Integendeel: voor het slachtoffer werken wij in bijna alle gevallen gratis. In Nederland is het bij wet geregeld dat de kosten van onze inschakeling door de aansprakelijke partij betaald worden. Die is daarvoor verzekerd. Wij verhalen de kosten op de verzekeraar. Je hebt er dus ook geen rechtsbijstandverzekering voor nodig. Veel mensen weten dat niet.”

Wat als het nu al een tijd geleden is dat ik het ongeval heb gehad?

Lianne: “Tot vijf jaar na het ongeval kun je in veel gevallen nog steeds letselschade claimen. Het beoordelen is altijd maatwerk. Het best kunnen mensen met ons contact opnemen. Als wij denken dat het kansrijk is, gaan we aan de slag!”

Vertel ons uw verhaal

Denkt u in aanmerking te komen voor een schadevergoeding na een verkeers- of bedrijfsongeval? Bel ons op 0800 – 899 85 33 (op werkdagen tot 21.30 uur) en vertel ons uw verhaal. Daarna komt Lianne of een van haar collega-specialisten graag bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken.