Labd_Pals-winter

De boodschap van haar conference was duidelijk: alles komt niet goed. Hoe graag we dat ook willen. Klinkt dat erg deprimerend? Niet als een fijne manier om een oudjaar af te sluiten en een nieuw jaar in te gaan? Misschien. Maar het klopt natuurlijk wel. We kunnen met zijn allen gaan afwachten tot de wereld vanzelf een betere en gelukkigere plek wordt. Maar gaat dat dan zomaar opeens vanzelf gebeuren? Stoppen oorlogen, herstelt het klimaat zichzelf en krijgen mensen zonder slag of stoot opeens meer begrip voor elkaar? Hoe fijn zou dat zijn… De realiteit is helaas anders. Gelukkig eindigde Claudia met een positieve noot en boodschap: het komt niet goed. Maar we kunnen het wel beter maken.

Een boodschap die zeker ook geldt voor de letselschadepraktijk. Wat een narigheid en ellende maken onze klanten mee! Aan de telefoon hoor ik dagelijks verhalen over pijn, letsel en leed. Hoe graag ik deze mensen ook gerust wil stellen door te zeggen dat het allemaal wel goed komt, toch zal ik deze woorden nooit uitspreken. Want ik weet helemaal niet of het wel goed komt. En daarbij: wanneer iemand vanuit zijn tenen vol verdriet vertelt over wat hem is overkomen, zit hij niet te wachten op een dooddoener van mijn kant. Dus luister ik. Geef ik antwoord op de vragen die er zijn en adviseer ik over de vervolgstappen. Hoe kunnen wij als belangenbehartiger er voor zorgen dat je ontzorgd wordt? Wat kunnen wij voor je betekenen?

Pijn kunnen we helaas niet wegnemen maar we kunnen er wel voor je zijn en je praktische zaken uit handen nemen. Namens jou bijvoorbeeld de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk stellen. Samen met jou kijken wat je nu op dit moment maar ook in de toekomst nodig hebt om vooruit te kunnen. En natuurlijk een schadevergoeding regelen zodat de kosten die je gemaakt hebt vergoed worden.

Maar geld is vaak niet het belangrijkste. Verder kunnen, stappen kunnen maken naar je herstel, dat is voor de meeste mensen veel meer waard. Daar moet vaak wel hard voor gewerkt worden. Je moet revalidatieprogramma’s, teleurstellingen en terugvallen accepteren maar toch doorgaan. En dan komt het uiteindelijk toch (redelijk) goed.

Wat ik wel vaak aan mensen mee geef? Maak je geen zorgen over het regelen van (juridische) zaken. Daar helpen wij je verder mee. Zodat jij je kunt richten op je herstel. De positieve boodschap die ik als afsluiter graag aan iedereen wil meegeven voor 2023? Al dagen heb ik het liedje van Ede Staal in mijn hoofd dat Claudia zo mooi voordroeg. En dat uit de grond van hun hart werd meegezongen door het aanwezige Groningse publiek:

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west of ’t wer altied wel weer licht.

Carla Prins, Letselschadejurist Intake