Blogs

De medewerkers van Brandmeester maken van alles mee en hebben over veel dingen een mening. Niet in de laatste plaats over de wereld van de letselschade. In de volgende blogs kun je er van alles over lezen.

Whiplash klachten

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash (deel 2)

“Als mensen mij niet vertrouwen, dan kan ik er net zo goed mee ophouden.” Whiplash is een geval apart als het aankomt op letselschade. In vijf vraaggesprekken deelt Letselschade Advocaat Simon de Groot zijn inzichten over dit onderwerp. Lees in dit tweede blog hoe een persoonlijke aanpak bijdraagt aan een succesvolle schadeafwikkeling.

Lees meer
sneeuwvrij

Letselschade | sneeuw, slecht weer, letsel

Sneeuwpret of winterleed?

In deze terugblik neemt Carla ons mee naar de koude dagen van sneeuw en vorst, waarbij ze haar ervaringen en observaties deelt.

Lees meer
Vriendelijke advocaat

Letselschade | vriendelijkheid, Advocaat, conflice

Advocaat van vriendelijkheid

Afgelopen zaterdag was het 'Doe vriendelijk dag'. Dat wist ik eerder ook niet, maar ik, en met mij heel Brandmeester, ben voorstander van deze dag. Want ga maar eens na: hoeveel kun je wel niet bereiken met een beetje vriendelijkheid?

Lees meer
whiplash

Letselschade | whiplash, Advocaat, letselschade

Letselschade advocaat Simon over zijn expertise: whiplash

“Als het herstel goed komt, dan komt de rest vanzelf wel” Een whiplash kan je leven drastisch veranderen. Dat weet Simon de Groot als geen ander. Niet omdat hij het zelf heeft gehad, maar omdat hij jaren ervaring heeft in het begeleiden van cliënten. In vijf vraaggesprekken vragen we hem het hemd van het lijf. In het eerste blog lees je wat whiplash is en waarom het een andere aanpak vraagt dan andere vormen van letselschade

Lees meer
Vijf redenen voor een letselschadespecialist

Letselschade | tips, juridische hulp, letselschade

Vijf redenen om een letselschadespecialist in te schakelen

Een ongeval kan in een oogwenk jouw leven veranderen. Of het nu gaat om een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een ander ongeval, de gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Letselschade kan niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en financieel belastend zijn. In dit soort situaties is het inschakelen van een letselschadespecialist aan te raden om ervoor te zorgen dat jouw rechten worden beschermd en je de rechtvaardigheid krijgt die je verdient. Om deze vijf redenen is een letselschadespecialist na een ongeval een goed idee:

Lees meer
auto met de lichten aan

Letselschade | auto, verkeer, verlichting

Ga goed verlicht de weg op

De zomer is voorbij. De pepernoten liggen al een paar maanden in de schappen en bij veel winkels schitteren zelfs de kerstballen weer. En nu de dagen korter worden, zal op veel plaatsen ook de kerstverlichting wel weer opgehangen worden. Winkelstraten zien er daardoor een stuk gezelliger uit. Alles om die grijze grauwe dagen maar te verlichten.

Lees meer
slecht zicht in de auto

Letselschade | verkeer, aanrijding, laagstaande zon

Het belang van goed zicht in de herfst

Denk je aan de winter, dan denk je aan winterbanden. Tenminste, als je zoals ik op de hoogte bent van de verschillende verkeersrisico’s. De term winter-apk is inmiddels niet meer weg te denken bij garagebedrijven. En gelukkig zien de meeste mensen wel de noodzaak van winterbanden met een goed profiel, een ruitenwisservloeistof die tegen winterse temperaturen kan en een goede ijskrabber.

Lees meer
Laagstaande zon

Letselschade | verkeer, aanrijding, laagstaande zon

Wat doe je tegen een laagstaande zon?

De zomer is voorbij. Voor het einde van je werkdag is het alweer volledig donker buiten en de regen lijkt maar niet op te houden. Kortom: het is herfst. Maar de herfst staat ook voor mooi gekleurde bladeren aan de boom en op de grond, een fris briesje en een heerlijk zonnetje. Toch kan de zon dan ook verraderlijk zijn. Staat de zon wat lager aan de hemel, dan kan hij je tijdens het autorijden of fietsen recht in je ogen schijnen. Lekker misschien, die extra vitamine D. Maar je moet wel goed op het verkeer kunnen letten.

Lees meer
mist op de weg

Letselschade | mist, verkeer, mistlampen

Ga niet de mist in. Zet je mistlampen aan

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Vooral in de herfst. Je wordt 's ochtends wakker, stapt in je auto om naar je werk te gaan en dan valt het je opeens op: oei, het is wel erg mistig op de weg. Maar hoe krijg ik die mistlampen ook al weer aan?

Lees meer
Herfst en verkeer

Wennen aan de herfst

Om kennis en ervaringen met elkaar te delen maar zeker ook vanuit sociaal oogpunt, wordt er vanuit Brandmeester Letselschade twee keer per jaar een letselschadedag georganiseerd. Dit gebeurde al in de tijd van Pals Letselschade en deze traditie wordt bij Brandmeester voortgezet. Vanuit het hele land komen alle advocaten, juristen, letselschadespecialisten en binnendienstmedewerkers bij elkaar voor een dag vol lezingen en workshops.

Lees meer