Als u door het toedoen van een ander letsel heeft opgelopen, heeft u vanzelfsprekend veel vragen waar u een deskundig en passend antwoord op zoekt. In het onderstaande overzicht vindt u helder antwoord op veel gestelde vragen over letselschade. Voor uitvoerig antwoord op al uw specifieke vragen over letselschade, belt u gratis 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30). Onze letselschadespecialisten helpen u graag verder.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade voortvloeiende uit lichamelijk en/of psychisch letsel. Deze schade is verhaalbaar op een aansprakelijke partij indien het letsel is ontstaan door het doen of nalaten van iemand anders. De verantwoordelijke voor het letsel kan bijvoorbeeld een verkeersdeelnemer, uw werkgever of een arts zijn.

Kan een letselschadezaak verjaren?

Tot vijf jaar na het ontstaan van het letsel kunt u in het algemeen nog om een schadevergoeding vragen. Bij verkeersongevallen is deze termijn drie jaar. De verjaringstermijn begint te lopen op het moment dat u bekend bent met het feit dat u schade heeft geleden en u weet wie de veroorzaker is. Het is dus erg belangrijk dat u tijdig een letselschadespecialist inschakelt die verjaring voor u voorkomt. Als de verjaringstermijn is verstreken kunt u geen aanspraak meer maken op een schadevergoeding.

Ik heb een rechtsbijstandverzekering. Is dat niet genoeg?

Vaak is een letselschadezaak een langdurig traject, zeker bij blijvend letsel. U zult soms over een lange adem moeten beschikken om te krijgen waar u recht op heeft. Een letselschadespecialist van Pals Letselschade beschikt over doorzettingsvermogen en werkt zeer vasthoudend voor uw belangen. Dat is nodig om voor u het optimale resultaat te behalen. Zij krijgen de steun van de directie om echt tijd in uw zaak te steken. De werkwijze van onze specialisten is dat zij bij u thuis komen, leven zich in uw situatie in en werken bij een bureau dat al 60 jaar uitsluitend bezig is met letselschade regeling en advocatuur.

Waarom zou ik een letselschadespecialist inschakelen?

Voor letselschade geldt in Nederland het credo “wie eist, bewijst”. Dit betekent dat u, vanaf het moment dat u een schadevordering wilt instellen, moet bewijzen dat u een ongeval is overkomen waarvoor een ander aansprakelijk is. Ook moet u de hoogte van uw schadevordering onderbouwen. Voor die bewijslast moeten vaak allerlei deskundigen worden ingeschakeld, van arbeidskundigen tot medisch specialisten. Pals Letselschade heeft die expertise in huis of in ons netwerk – en daar maakt u gebruik van.

De inschakeling van een letselschadespecialist is bovendien van belang om het gehele schaderegelingstraject te bewaken. De wetgeving in Nederland verandert voortdurend. De letselschadespecialist bewaakt de wettelijke termijnen. Daarbij komt nog dat de aansprakelijke partij over het algemeen deskundige schaderegelaars inhuurt. Het is niet meer dan eerlijk en verstandig om uw belangen te laten behartigen door iemand die eveneens gespecialiseerd is op het gebied van de letselschade.

Wie betaalt de rekening van de letselschadespecialist?

In Nederland is het zo geregeld dat bij erkende aansprakelijkheid de kosten van rechtsbijstand vergoed worden door de tegenpartij. In dat geval kost de hulp van een letselschadebureau u dus niets. Ook het eerste adviesgesprek met ons letselschadebureau is gratis. Op basis van deze intake beoordeelt onze adviseur of Pals Letselschade u juridisch kan helpen. En is uw letselschadezaak haalbaar, dan gaan we aan de slag voor een optimaal resultaat op alle terreinen.

Welke werkzaamheden verrichten jullie in een gratis beoordeling?

Een gratis beoordeling houdt in dat wij tijdens een persoonlijk gesprek, telefonisch of bij u thuis, de haalbaarheid van het verhalen van een schadevergoeding voor u beoordelen. Dit doen wij door vragen te stellen over de toedracht van het ongeval, het letsel dat u heeft opgelopen en wat uw persoonlijke situatie is. Indien u letsel heeft opgelopen en er is een mogelijke aansprakelijke partij, dan is het wellicht mogelijk een schadevergoeding te krijgen voor de geleden en te lijden schade. Voor deze beoordeling brengen wij ook achteraf geen kosten in rekening.