Nederland is een fietsland. In het voorjaar en de zomer trekken we massaal op de fiets eropuit, recreatief en sportief. Veel Nederlanders gaan bovendien dagelijks op de fiets naar hun werk. Meestal gaat dat goed, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bent u als fietser betrokken geweest bij een ongeval? Bel 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 8:30-21:30). Ons intake-team staat voor u klaar om al uw specifieke vragen te beantwoorden.

340.000 fietsongevallen met letsel per jaar

Jaarlijks vinden er in Nederland gemiddeld 340.000 fietsongevallen plaats met licht tot ernstig letsel als gevolg. Een fietsongeval kan uiteenlopende vormen van letsel veroorzaken. Letsel in het gezicht, botbreuken, nekklachten en meervoudig letsel komen vaak voor. En ieder jaar overlijden er zelfs 200 mensen aan de gevolgen van een fietsongeval. Bij ongevallen zijn wielrenners, recreatieve fietsers, en vaak ook automobilisten betrokken.

Oorzaken van fietsongevallen

Fietsongevallen hebben de meest uiteenlopende oorzaken. Wielrenners en andere snelle fietsers kunnen de recreatieve fietser nog weleens met hoge snelheid voorbij komen op een fietspad. Dergelijke inhaalmanoeuvres kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Een ander voorbeeld is een oudere bestuurder met een elektrische fiets die onverwachts sneller bij een afslag is, dan een automobilist dacht. Ook hierdoor ontstaan er jaarlijks veel ongevallen met zwaar of licht letsel als gevolg.

Hulp bij letsel door een fietsongeval

Heeft u letsel opgelopen door een fietsongeval? Artikel 185 van de Wegenverkeerswet biedt fietsers op juridisch gebied extra bescherming in een ongeval. Bij letsel na een verkeersongeval moet de verzekering van de tegenpartij de letselschade vergoeden. Op kosten van de aansprakelijke partij mag u bovendien een letselschadebureau inschakelen om u bij te staan.

Wat Pals Letselschade voor u doet

De letselschadespecialist van Pals Letselschade behartigt uw belangen en maakt zich sterk voor een rechtvaardige letselschadevergoeding. Hij of zij helpt u de schadevordering te onderbouwen, schakelt de nodige deskundigen in, komt op voor uw belangen en is uw contactpersoon richting de wederpartij. U kunt zich volledig richten op uw herstel en wij zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Antwoord op al uw specifieke vragen

U heeft vanzelfsprekend veel vragen die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie. Onze letselschadespecialisten hebben uitvoerige kennis van, en ervaring met de belangenbehartiging van mensen die bijvoorbeeld door fietsongelukken letselschade opliepen. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en u voorzien van een passend en persoonlijk advies. Er is bovendien altijd een Pals Letselschade bij u in de buurt! Direct weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.