Een hondenbeet kan letsel veroorzaken dat lange tijd nodig heeft om te genezen. Het letsel kan daardoor ook gevolgen hebben voor bijvoorbeeld werk of de manier waarop u uw leven heeft ingericht. Daarnaast kan de beet een traumatische ervaring zijn voor uzelf of uw kind. Wie door een hondenbeet (blijvend) letsel oploopt, heeft op grond van risicoaansprakelijkheid mogelijk recht op een letselschadevergoeding en smartengeld van de eigenaar van het dier.

Letsel en littekens door hondenbeten

De scherpe tanden van een hond kunnen ernstig letsel veroorzaken aan spieren, pezen en huid. Letsel door hondenbeten loopt uiteen van orthopedisch letsel, tot letsel aan het gezicht en inwendig letsel. Ook meervoudige letsels komen voor. Het genezingsproces van een hondenbeet kan lange tijd in beslag nemen, vooral als er sprake is van een ontsteking. Vaak houdt het slachtoffer aan de hondenbeet ook een lelijk litteken over. Ten slotte kan het oplopen van een hondenbeet gevolgen hebben voor het inkomen en dagelijks functioneren; schadeposten die pas op de wat langere termijn goed merkbaar worden.

Risicoaansprakelijkheid bij een hondenbeet

Een hondenbezitter kan vrijwel altijd aansprakelijk worden gesteld voor de schade die de hondenbeet heeft veroorzaakt. Er moet uit de gedragingen van het dier wel een zekere onberekenbaarheid en “eigen energie” blijken. Heeft u niets gedaan om de hond uit te dagen, en beet de hond u uit het niets? Dan heeft u bijna zeker recht op een schadevergoeding van de bezitter. Maar ook in andere situaties kan er een beroep worden gedaan op de risicoaansprakelijkheid van de bezitter. En werd de hond door de bezitter gestuurd, dan kan de bezitter eventueel persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

Waar gaan wij u mee helpen?

Onze letselschadespecialist heeft veel kennis en ervaring met het behartigen van de belangen van mensen die bijvoorbeeld door hondenbeten letselschade hebben opgelopen. Daarnaast beschikt Pals Letselschade over een breed netwerk van experts. Samen bekijken we tijdens de intake of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Vervolgens staan wij u bij in het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het inventariseren van de schadeposten, tot aan het verkrijgen van een rechtvaardige schadevergoeding.

Antwoord op al uw specifieke vragen

Heeft u of heeft uw kind letselschade opgelopen door een hondenbeet? In dat geval heeft u natuurlijk veel vragen die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie. Pals Letselschade behartigt al meer dan 60 jaar de belangen van mensen die bijvoorbeeld door hondenbeten letselschade opliepen. Zij kunnen als geen ander uw vragen beantwoorden en u voorzien van een passend en persoonlijk advies. Bel 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 8:30-21:30). Ons intake-team staat voor u klaar om al uw specifieke vragen te beantwoorden.