Letsel door een medische fout kan onverwachte, ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en uw persoonlijke leven. Vaak is letsel door een medische fout extra pijnlijk, omdat het wordt veroorzaakt door de persoon die u juist had moeten helpen genezen. Een letselschadespecialist van Pals Letselschade staat u bij gedurende het juridische traject, en helpt u daarnaast op financieel, arbeidsrechtelijk en medisch vlak. Wij doen er alles aan om uw zorgen uit handen te nemen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Wanneer is er sprake van een medische fout?

Een medische fout kan worden veroorzaakt door een arts, tandarts, huisarts of andere zorgverlener die verwijtbaar onzorgvuldig heeft gehandeld. Er is sprake van een medische fout als u letselschade heeft opgelopen door een medische behandeling van een zorgverlener. Hiervoor kunt u de zorgverlener aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Om te beoordelen of er sprake is van verwijtbaar onzorgvuldig handelen, moet altijd een onafhankelijk medisch adviseur worden geraadpleegd.

Rechtshulp bij aangetoonde aansprakelijkheid

Op basis van het totale medisch dossier beoordeelt een onafhankelijke medisch adviseur, of er sprake is van verwijtbaar onzorgvuldig handelen. De kosten voor de medisch adviseur komen in eerste instantie voor uw eigen rekening. Maar is er inderdaad sprake van een medische fout? Bij erkende aansprakelijkheid worden de kosten van het medisch advies vergoed door de tegenpartij. Over de kosten van de letselschadespecialist en andere kosten van uw letselschadezaak zullen wij nader met u afspraken maken.

Ondersteuning bij letselschade: de keuze voor PALS

Heeft u door toedoen van een zorgverlener letsel opgelopen, en wilt u weten wat wij in uw zaak kunnen betekenen? Bel onze letselschadespecialisten vrijblijvend voor ondersteuning 0800 – 899 85 33. Waarom kiezen voor Pals Letselschade?

Wij zijn werkzaam in alle regio’s in Nederland
Onze dienstverlening is gratis bij erkende aansprakelijkheid
Onze aanpak is al 60 jaar bewezen succesvol
63.000 slachtoffers van letselschade gingen u voor
Wij voldoen aan de richtlijnen van het Keurmerk Letselschade

Antwoord op al uw specifieke vragen

Wanneer u letsel heeft opgelopen door een medische behandeling, dan heeft u vanzelfsprekend veel vragen die op uw persoonlijke situatie betrekking hebben. Onze letselschadespecialisten kunnen die vragen als geen ander beantwoorden en u voorzien van een passend en persoonlijk advies. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact op via de website, of bel ons op 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 8:30-21:30).