Veel mensen lopen tijdens de jaarwisseling letsel op door vuurwerk. Afhankelijk van de ernst van het letsel, kan dit grote gevolgen hebben voor de rest van hun leven. Heeft u letsel opgelopen door voorwerk dat een ander heeft aangestoken? Of ging het vuurwerk bijvoorbeeld voortijdig af? In die gevallen is het verstandig om na te gaan of u recht heeft op een letselschadevergoeding voor de door u geleden en nog te lijden schade.

Letsel door vuurwerk van een derde

Als een ander vuurwerk op een onveilige manier heeft afgestoken, of als het letsel is veroorzaakt door onveilig (illegaal) vuurwerk van een ander, dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen voor de schade. U moet dan wel kunnen bewijzen dat de andere partij onrechtmatig heeft gehandeld en dat u zelf niets of weinig te verwijten valt. Voor uw zaak is het dan ook raadzaam om zo veel mogelijk bewijs te vergaren, en eventuele getuigen verklaringen af te nemen. Heeft u zelf vuurwerk afgestoken en u heeft daarbij niet alle veiligheidsinstructies in acht genomen? In dat geval heeft u geen recht op schadevergoeding.

Letselschade door ondeugdelijk vuurwerk

Heeft u bij het afsteken van vuurwerk de veiligheidsinstructies in acht genomen, maar is het letsel veroorzaakt door ondeugdelijk vuurwerk? In dat geval kunt u mogelijk de fabrikant of leverancier van het vuurwerk aansprakelijk stellen. Deze zogenaamde productaansprakelijkheid zal echter wel aangetoond moeten worden en dat is in de regel niet gemakkelijk. Het is aan u om te bewijzen dat het vuurwerk gebrekkig is en dat het letsel door dit gebrek is ontstaan. Ondeugdelijkheid van vuurwerk kan mogelijk aangetoond worden door het vuurwerk te bewaren voor technisch onderzoek. Daarnaast is het ook in dit geval waardevol, om verklaringen van getuigen te hebben.

Uw letselschadezaak: waarom kiezen voor Pals Letselschade?

Wij zijn werkzaam in alle regio’s in Nederland
Onze dienstverlening is gratis bij erkende aansprakelijkheid
Onze aanpak is 60 jaar bewezen succesvol
63.000 letselslachtoffers gingen u voor
Pals Letselschade voldoet aan de richtlijnen van het Keurmerk Letselschade

Persoonlijk advies bij vuurwerkletsel

Bij ieder vuurwerkongeval zijn de omstandigheden anders. Wilt u weten of uw specifieke geval recht geeft op schadevergoeding? Neem dan gerust contact op. Onze letselschadespecialisten leggen u dan kosteloos en vrijblijvend uit wat de mogelijkheden van genoegdoening zijn. Bel gratis 0800 – 899 85 33 of vul het contactformulier op deze site in.