De 12-jarige Levi van Zundert liep gistermiddag een forse beenwond op toen hij in het Weteringpark in Alphen werd gebeten door een herdershond. Vader Ray zit vol vraagtekens en is op zoek naar het baasje van de hond. ,,Waarom bekommerde hij zich niet op mijn zoon?”

De schrik zat er goed in bij de familie Van Zundert toen zoon Levi met een bebloed been en helemaal in paniek thuis kwam met een vriendje, vertelt vader Ray. ,,Levi was in het park met een vriendje aan het spelen. Plotseling werd hij aangevallen door een Duitse herder die was aangelijnd. De kracht van het beest zorgde ervoor dat mijn zoon op de grond viel. En vanwege de beet van de hond schreeuwde hij het uit van de pijn.”

Intimidatie

In plaats van zich om mijn zoon te bekommeren, vond hij het nodig hem uit te schelden. Wat bezielt iemand om zo te reageren?

Wat Ray van Zundert vooral niet begrijpt is de reactie van het baasje, een man van rond de 60 jaar met kort grijs haar en een lichtbruine jas, zoals zijn zoon hem omschreef. ,,In plaats van zich om mijn zoon te bekommeren, vond hij het nodig mijn zoontje en het vriendje uit te schelden, rennend te achtervolgen en te intimideren. Wat bezielt iemand om zo te reageren? Was hij geschrokken of was hij soms angstig voor de consequenties? Ik weet het niet, maar ik kom graag met deze meneer in contact om ook zijn verhaal te horen.”

Oproep

Vandaag is Levi naar school gegaan. Maar de pijn liep dusdanig hoog op dat hij toch maar naar huis is gegaan

Ray van Zundert, vader van Levi (12)

Een oproep op Facebook om de man te vinden deed de vader al. Daarop is ook de wond in het been van Levi te zien. De foto liegt er niet om. Drie hechtingen en een antibioticakuur moeten de komende dagen voor het eerste herstel zorgen. Maar sporten en fietsen zit er voor Levi voorlopig niet in. ,,Vandaag is Levi naar school gegaan. Maar de de pijn liep in de lesbanken dusdanig hoog op dat hij toch maar naar huis is gegaan om op bed te liggen.”

Aangifte

Ik heb via via twee adressen gekregen van mensen met een dergelijke hond. We gaan daar aanbellen

Ray van Zundert, vader gebeten jongen Levi

Vanwege alle commotie is Ray nog niet toegekomen aan het doen van aangifte bij de politie. ,,Maar dat staat gepland voor vanmiddag. Al verwacht ik niet dat de politie nu gaat surveilleren bij het Weteringpark. Ik heb via via twee adressen gekregen van mensen met een dergelijke hond. Ik ga daar met mijn zoon aanbellen om te kijken of het de bewuste man is. En om opheldering te vragen over zijn reactie.”

bron: http://www.ad.nl/alphen/aangelijnde-herdershond-bijt-12-jarige-levi-tot-bloedens-toe~ab3f31bd/

Is u dit zelf overkomen of kent u iemand die letsel heeft opgelopen door een hondenbeet, bel dan ons gratis nummer 085 – 07 35 550 voor meer informatie.