Een bulterriër beet vorige week in de hand van een vrouw uit Oudenbosch die tijdens een wandeling haar eigen hond tegen de agressieve viervoeter probeerde te beschermen. Het is niet de eerste keer dat een hond letselschade veroorzaakt.

De agressieve hond was ontsnapt uit de tuin van een woning en liep alleen over straat. Na de beet kregen toegesnelde omstanders de hond uiteindelijk te pakken en werd zij overgedragen aan opgeroepen dierenagenten. De bijtende hond moet een gedragstest ondergaan. De bezitter van de loslopende hond worden aansprakelijk gesteld voor dit incident.

Nederland telt maar liefst 1,9 miljoen honden. Twintig procent van alle huishoudens in ons land heeft er één of meer. Jaarlijks worden er ongeveer 150.000 Nederlanders door een hond gebeten.

Risicoaansprakelijkheid bij een hondenbeet

Een hondenbezitter kan vrijwel altijd aansprakelijk worden gesteld voor de schade die de hondenbeet heeft veroorzaakt. Uit de gedragingen van de hond moet wel een zekere onberekenbaarheid en “eigen energie” blijken. Beet de hond u uit het niets? Dan heeft u bijna zeker recht op een schadevergoeding van de bezitter.

Bron: Telegraaf en Weekblad De Bode