Bron: DvhN, 16 juli 2013, Fanatieke wielrenner is schrik van de weg

In het voorjaar en de zomer zijn er veel mensen die er op de fiets op uit trekken. De één op een recreatieve manier en de ander voor de sport. Maar ook mensen die op de fiets naar hun werk gaan. Jaarlijks gebeuren er 340.000 ongevallen met zwaar of licht letsel in Nederland. Bij deze ongevallen zijn wielrenners, `recreatieve` fietsers, maar ook autobestuurders betrokken. Van deze 340.000 ongevallen overlijden er 200 mensen aan de gevolgen van het ongeval en het letsel.

De groepen wielrenners die zomers in groepsverband fietsen, kunnen nog weleens met hoge snelheid op fietspaden de recreatieve fietser voorbij komen. Deze fietspaden en landwegen zijn soms smal en overvol met fietsers. Hierdoor kan er een gevaarlijke situatie zich voordoen en gebeuren er fietsongevallen. Niet alleen wielrenners, maar ook de persoon die denkt in een hoog tempo te kunnen fietsen en hierdoor van links naar rechts over de weg gaat, levert een gevaarlijke situatie op. Er zijn ook veel oudere mensen die een elektrische fiets hebben. Deze oudere mensen zijn hierdoor soms iets sneller bij een afslag dan een automobilist zou denken. Ook hierdoor ontstaan er jaarlijks veel ongevallen met zwaar of licht letsel als gevolg.

Heeft u letsel opgelopen door een fietsongeval? Wij helpen u graag en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Neem dan contact met ons op.