De afgelopen weken is het mooi weer geweest en zijn er weer veel mensen die letselschade oplopen door de barbecue. Het lijkt erop dat de zomerse temperaturen nog wel even aanhouden. Veel mensen zitten in de tuin en steken de barbecue aan. Een gezellige avond met vrienden en of familie. Ook deze gezellige avonden kennen soms een minder prettige afloop. Iedere zomer zorgt het geknoei met de barbecue weer voor brandwonden en letselschade.

Welk letsel komt voor door de barbecue?

In de zomer zijn er vooral mensen die brandwonden oplopen door de barbecue. Iedereen weet dat het niet verstandig is om benzine, olie of andere brandbare middelen op het vuur te gooien. Toch gebeurt dit nog jaarlijks. Door het gebruik van deze brandbare middelen kan er een steekvlam ontstaan. Zomers zie je dan ook veel mensen die met brandwonden door de barbecue in het ziekenhuis komen. Het is vaak een combinatie van onwetendheid en de blijdschap over het warme weer waardoor het mis gaat. Ook speelt drankgebruik vaak een rol waardoor de gevaren niet altijd juist worden ingeschat.

Tips ter voorkoming van letselschade door de barbecue

Als u gaat barbecueën gebruik dan houtskool of briketten. Maak de barbecue aan met aanmaakblokjes en nooit met benzine of spiritus. Blaas niet in het vuur, maar gebruik een blaasbalg of een waaier. Laat de barbecue op zijn plek staan. Als uw barbecue op gas werkt, controleer dan de datum van de gasfles en de gasslang op gaatjes. Zorg ervoor dat er geen gas kan lekken en zet de gasfles op een stevige ondergrond.

Letselschade opgelopen tijdens de barbecue?

Bent u slachtoffer van de onvoorzichtigheid van anderen en heeft u letselschade opgelopen? Wij kunnen u helpen met het verhalen van de schade. Neem contact op met onze letselschadespecialist op 085 – 07 35 550.