Bron: nu.nl, ‘Steeds drukker op Nederlandse fietspaden’, 22 april 2014 

Het aantal fietsongevallen op de Nederlandse fietspaden neemt de afgelopen jaren toe. Het gaat dan om botsingen tussen allerlei typen fietsers. Ook ongevallen met wielrenners onderling en wielrenners met fietsers komen veel voor.

Meer letsel door fietsongevallen

VeiligheidNL heeft onderzoek gedaan naar ongelukken met fietsers en wielrenners. Tussen 2008 en 2012 belandden meer mensen in het ziekenhuis met letsel. Het wordt drukker op de fietspaden en daardoor zijn er meer fietsongevallen. Vooral fietsongevallen waarbij het gaat om botsingen tussen wielrenners onderling en tussen wielrenners en fietsers groeide nog sterker. Het aantal verkeersongevallen met fietsers en auto’s daalde licht.

Veiligheid vergroten fietspaden

Als fietser, zowel wielrenner als recreatieve fietser, kunt u zelf zorgen voor de veiligheid en voorkomen dat er een ongeval gebeurt. Zorg ervoor dat u goed oplet en rekening houdt met andere fietsers op de fietspaden. U kunt ook een fietshelm dragen ter voorkoming van letsel aan uw hoofd bij een fietsongeval.

Letsel opgelopen; wij helpen u

Heeft u letsel opgelopen door een fietsongeval waarbij een iemand anders aansprakelijk gesteld kan worden? Wij helpen u graag met het verhalen van een rechtvaardige schadevergoeding. Lees meer over onze aanpak en/of maak een afspraak met de letselschadespecialist bij u in de buurt.