Hieronder verschillende interviews met letselschadespecialist Bert Heida over de schadeclaims maagchirurg Scheper Ziekenhuis Emmen.

Uitzending van RTV Drenthe met een interview met letselschadespecialist Bert Heida

Een eerste groep gedupeerden van mislukte maagoperaties in het Emmer Scheperziekenhuis is zeker van een schadevergoeding. Die toezegging heeft de verzekeraar van het ziekenhuis aan Pals Letselschade Emmen gedaan.

De verzekeraar komt in totaal in 27 zaken met geld over de brug. Maagchirurg Reijnen werd in 2009 ontslagen nadat hij bij maagverkleiningsoperaties fouten had gemaakt. Vijf patiënten stierven daardoor.

Verschillende slachtoffers en nabestaanden zijn nog met de verzekeraar van het ziekenhuis in onderhandeling over de hoogte van de vergoedingen. Het gaat om zeventien gevallen van Pals Letselschade in Emmen.

Uitzending van RTV Noord met een interview met letselschadespecialist Bert Heida

Nabestaanden van de overleden patiënten van oud-maagchirurg Nick Reijnen van het Scheper Ziekenhuis in Emmen verkeren nog altijd in onzekerheid. De verzekeraar van het ziekenhuis wil slechts in één geval een schadevergoeding betalen. Letselschadespecialist Bert Heida heeft wel inzicht in medische dossiers, maar die zijn onvolledig. Hierdoor kan Heida niet aan zijn bewijslast voldoen.

Hij wil daarom de bewijslast omdraaien en vindt dat het ziekenhuis maar moet bewijzen dat er niets is misgegaan tijdens de operaties. Het Scheper Ziekenhuis is vooralsnog niet bereid om mee te werken. De verzekeraar van het ziekenhuis wil geen commentaar geven.

Uitzending RTV Drenthe met een interview met letselschadespecialist Bert Heida

Het rapport dat is gepresenteerd over het functioneren van maagchirurg Nick Reijnen is een flinke houvast voor de nabestaanden die een schadeclaim in willen dienen bij het Scheper Ziekenhuis.

Dinsdag werd duidelijk dat de Raad van Bestuur van het Scheper Ziekenhuis Reijnen heeft ontslagen. Tenminste vijf van de sterfgevallen na maagverkleiningsoperaties zijn volgens het onderzoeksrapport fouten van chirurg Reijnen. Volgens letselschadespecialist Bert Heida is een onderzoeksrapport nog nooit zo duidelijk geweest over het functioneren van een arts. Toch kan het nog lang duren voor dat de slachtoffers gecompenseerd zullen worden.

Bekijk hier de interviews.