‘Werkgevers laten vaak geld liggen, wat ze zo kunnen oprapen’

Hans van den Waardenburg, letselschadespecialistAls een werknemer letselschade oploopt en daardoor tijdelijk of definitief arbeidsongeschikt raakt, is dat natuurlijk op de eerste plaats voor de betrokkene zelf erg naar. Maar ook zijn werkgever ondervindt nadeel door het verzuim, met name loonschade. Vaak weten werkgevers niet, dat er best mogelijkheden zijn om die schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Pals Letselschade is ze daarbij graag behulpzaam.

Elke werkgever weet het: als een werknemer wegvalt door een ongeluk of andere calamiteit levert dat grote problemen op, ook als het incident niets met het werk heeft te maken. Hij moet de werknemer vervangen en ook nog eens doorbetalen. “Vaak zie je dat vooral kleinere werkgevers geen verzuimverzekering hebben en dus volledig voor de kosten opdraaien”, zegt Hans van den Waardenburg, letselschadespecialist bij Pals Letselschade. “Maar zelfs als de werkgever wél een verzekering heeft, loopt hij tegen kosten aan. Er is namelijk nogal eens sprake van een bepaalde risicoperiode of de betaling van slechts een percentage van de kosten.”

Daarbij komt, dat werkgevers niet altijd stilstaan bij de mogelijkheid loonkosten te verhalen. “Vooral als het gaat om onduidelijke situaties”, legt Van den Waardenburg uit. “Bij een verkeersongeluk is het meestal helder. Iemand heeft bijvoorbeeld geen voorrang gekregen en is daardoor gewond geraakt. Maar bij een gecompliceerder omstandigheid –denk maar aan een verkeerde medische behandeling in het ziekenhuis- denkt een werkgever vaak niet eens aan het starten van een procedure die hem schadeloos moet stellen. En dat is jammer, want werkgevers laten dan geld liggen, wat ze zo kunnen oprapen.”

Meer mogelijk

Pals Letselschade heeft ruime ervaring in dergelijke procedures. “En er is meer mogelijk dan je zo op het eerste gezicht zou denken”, zegt de letselschadespecialist. “Want niet alleen is de netto loonschade vaak verhaalbaar, ook het vakantiegeld en eventuele ploegentoeslagen horen bij het netto door te betalen loon”. Kosten die samenhangen met de re-integratie van de werknemer zijn eveneens te verhalen op de aansprakelijke partij. Van den Waardenburg: “Kosten voor het aanpassen van de werkplek, om- en bijscholing en extra vervoerskosten zijn allemaal verhaalbaar”. Pals Letselschade behartigt dus niet alleen de belangen van directe slachtoffers, maar kan ook voor de werkgever loonschade verhalen. Voor de kosten van zo’n procedure hoeft de werkgever het niet te laten. “Die verhalen wij op de aansprakelijke partij”, aldus Van den Waardenburg.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten bij u in de buurt.