appen-achter-stuurAls het aan Melanie Schultz van Haegen ligt, wordt Whatsappen en sms’en achter het stuur verboden. De verkeersminister is er klaar mee dat er zo veel ongelukken door het smartphonegedrag ontstaan.

Nu al is het verboden om tijdens het rijden de telefoon in de hand te houden. Dat verbod wil Schultz uitbreiden. Het bedienen van de smartphone mag ook niet meer, wat haar betreft. ,,Het is een groot probleem. Als je een paar seconden op je telefoon kijkt, ben je met je auto al een paar voetbalvelden verder.’’

De minister onderzoekt meer opties om het grote aantal ongevallen als gevolg van gebruik van de smartphone tegen te gaan. Zo bekijkt ze de optie om bepaalde functies van de telefoon tijdens het rijden automatisch uit te schakelen zijn.

Elk jaar zijn er ongeveer 600 doden en zwaargewonden te betreuren die een direct gevolg zijn van mobiel bellen en het gebruik van sociale media in de auto. Het aantal verkeersslachtoffers met letselschade stijgt hand in hand met die cijfers. Ook Pals Letselschade vindt voorkomen beter dan genezen.

Lang niet al die gewonden raakten door eigen schuld betrokken bij een ongeluk. In die gevallen is het fijn dat de specialisten van Pals Letselschade klaar zitten met raad en daad.