In Haaksbergen is een monstertruck op het publiek ingereden tijdens het evenement AutoMotorSportief. De monstertruck reed over enkele auto’s heen, vloog uit de bocht en kwam in het publiek terecht. Er zijn drie slachtoffers overleden aan hun verwondingen, vijf slachtoffers liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook zijn er achttien slachtoffers met diverse verwondingen behandeld. De chauffeur van de monstertruck wordt verdacht van ‘dood door schuld’. Na nader onderzoek moet blijken of de chauffeur daadwerkelijk wordt vervolgd voor dood door schuld.

Veiligheid evenement Haaksbergen

Er wordt verder onderzoek gedaan naar de veiligheidsmaatregelen die getroffen zijn tijdens het evenement. Uit mediaberichten blijkt dat niet alle veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De Monster Truck Racing Association `MTRA` geeft aan dat de internationale richtlijnen tijdens het evenement niet zijn nageleefd. Om de veiligheid te waarborgen moet het publiek op ten minste tien meter afstand achter de dranghekken staan. Op beelden van het evenement zijn de dranghekken goed te zien, alleen de afstand van publiek tot de monstertruck is niet duidelijk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het ongeluk.

Advies letselschadespecialist

Letselschadespecialist Jan Willem Lenselink geeft graag antwoord op al uw vragen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-15 89 09 69 of stuur een e-mail met uw vraag.