Een paar dagen geleden is er opnieuw een kind ernstig gewond geraakt door hondenbeten. Eerder werd in Amsterdam-West een zesjarig meisje meerdere malen in haar gezicht gebeten door een pitbull. Dinsdag werd een driejarig jongetje uit het Drentse Nieuw-Buinen aangevallen door vier rottweilers.

Afbeelding van een rottweilerOok hier braken de honden uit en vielen ze de spelende peuter in de naastgelegen tuin aan. De honden zijn afgemaakt.

Blijf doodstil liggen

Gedragsdeskundige Matthijs Schilder reageert in de NOS op de aanval in Nieuw-Buinen met het advies doodstil te blijven liggen als een hond je aanvalt. Maar geeft daarbij gelijk aan dat dit geen natuurlijke reactie is, zeker niet voor een klein kind.

Letselschade: medisch én psychisch

Naast de pijn aan de wonden en de vermoedelijk blijvende littekens is vaak ook de psychische schade na een hondenbeet enorm.

Is uw kind gebeten door een hond? Dan kunt u de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Heeft u hier vragen over, of bent u of is uw kind gebeten door een hond? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Bron: NOS