Pals Letselschade in de editie ‘Onbeperkt Leven’ van De Telegraaf van 1 mei 2014

Een ongeluk. De medische hulp komt snel opgang, maar er zijn meer zorgen. Waarop wordt de schade verhaald, hoe moet het straks, wie zorgt er voor u? “Schakel zo snel mogelijk professionele juridische hulp in.”

Het overkomt bijna iedereen: een ongeluk. Op de fiets of motor, in de auto, op het werk, of gewoon, nietsvermoedend tijdens een wandeling. Maar ook tijdens een medische behandeling gaat niet altijd alles goed. Financiële schade die hierdoor wordt geleden noemen we letselschade.

En dat gaat niet alleen over ziektekosten, weet letselschadespecialist Jan Willem Lenselink van Pals Letselschade. “Inkomensverlies, kosten voor huishoudelijke hulp, aanpassingen aan auto, woning, dan wel werkplek en dan is er nog de immateriële schade, beter bekend als het smartengeld.”

Letselschade kan dus hoog oplopen en het is dan ook zaak dit goed op te pakken. Alleen, u heeft op dat moment al genoeg aan uw hoofd. Het is dan verstandig om een specialist te zoeken, die het over kan nemen. Pals Letselschade zoekt de schuldvraag uit, brengt de schade in kaart en gaat het gesprek met de verzekeraar aan. Dit is kosteloos, want de kosten worden op de verzekeraar verhaald.

Pals Letselschade staat sedert zestig jaar letselschadeslachtoffers bij. Met hun ervaring weten ze: de directe schade is niet het vervelendst. “Mensen willen vooral hun leven terug. Dat kan helaas niet altijd, maar je kunt wel zoveel mogelijk in werking stellen om dat te benaderen.” Als voorbeeld geeft Lenselink een slachtoffer van een auto-ongeluk waarvoor ze zijn werkplek lieten aanpassen zodat hij kon blijven werken. “ En voor een motorrijder met een dwarslaesie hebben we in overleg met de verzekeraar het mogelijk gemaakt een transportbusje om te bouwen, zodat hij alsnog zelf de auto kon besturen.”

Wacht echter niet met het zoeken van hulp, adviseert Lenselink: “We kunnen vanaf het begin veel voor de slachtoffers betekenen. Zowel de schuldvraag als alle gevolgen moeten in kaart worden gebracht. We trachten dit zoveel mogelijk op harmonieuze wijze te doen. Maar we zijn niet bang om, als nodig een harde noot te kraken en een rechtszaak aan te gaan. Wij staan pal achter onze cliënten.”

Contact met de letselschadespecialist bij u in de buurt

Wilt u meer informatie na het lezen van de publicatie? Neem dan contact op met onze letselschadespecialist bij u in de buurt.