Zondagavond werd de 6-jarige Liana meerdere malen in haar gezicht gebeten door een pitbull. De eigenaresse liet de hond loslopen in een afgesloten binnentuin in Amsterdam-West. Het meisje kroop door de spijlen en werd aangevallen. Ze overleefde de aanval, maar ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Jaarlijks 150.000 hondenbeten

Volgens het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) worden jaarlijks 150.000 mensen gebeten door een hond. Kinderen zijn vaker slachtoffer dan volwassenen en worden vooral gebeten in het gezicht.

Tips bij letselschade door een hondenbeet

Hondenbeten kunnen letsel veroorzaken dat lange tijd nodig heeft om te genezen. Ook kan het een traumatische ervaring zijn, vooral als het gaat om aangezichtsletsel. Er is dan ook vaak sprake van psychisch letsel. U kunt de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen voor letselschade. Onze letselschadespecialist Diandra van der Voort: “U moet dan wel weten wie de eigenaar is van de hond. Het is verstandig telefoonnummers te noteren van getuigen, zodat zij het voorval kunnen bevestigen. Dit geldt bijvoorbeeld ook als u zelf ook uw eigen hond bij u heeft en u dient aan te tonen dat de hondenbeten niet van uw eigen hond afkomstig zijn.”