Letselschade advocaat Arvin Kolder van Punt Letselschade Advocaten start een civiele procedure tegen ProRail, Arriva en de gemeente Winsum. Vorig jaar oktober kwam Gerjon Kazemier om het leven op de onbewaakte spoorwegovergang in Winsum. De nabestaanden hebben letselschade advocaat Arvin Kolder gevraagd hun bij te staan in het regelen van een tegemoetkoming in onder andere begrafeniskosten, waaronder de aanschaf van een grafsteen en immateriële kosten.

Omdat de betrokken partijen niet willen tegemoetkomen, worden ze in een civiele procedure aansprakelijk gesteld: ‘Nu we er in onderling overleg niet uitkomen moet een derde partij de knoop maar doorhakken. En dat is de rechter’, stelt letselschade advocaat Arvin Kolder.

Een heel erg belangrijk aspect in deze letselschadezaak is ook de wens dat de spoorwegovergang wordt aangepast. Er moet iets gebeuren aan deze onveilige situatie, om zo nog meer verdriet te voorkomen.

Lees het volledige artikel van het interview met Arvin Kolder en RTV Noord op de website van Punt Letselschade Advocaten.