Gisteren sprak Radio L1 met onze letselschadespecialist Lianne Hackeng over medische missers naar aanleiding van een onderzoek van RTL Nieuws. De belangrijkste vraag? Kun je de schade verhalen als er iets mis is gegaan?

Per jaar komen honderden ziekenhuispatiënten om het leven door medische missers die door de instellingen niet worden gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van de lijsten van ziekenhuisdoden die het van de inspectie verkreeg.

Vooral 65-plussers en baby’s zijn het slachtoffer van de missers. Bij 90 procent van de gevallen die wel door de ziekenhuizen wordt gemeld, is sprake van fouten door de instelling bij de behandeling.

Lianne: “Als je denkt dat je slachtoffer ben geworden van een medische fout is het mogelijk dat te laten uitzoeken door een van onze medisch adviseurs. Dat geldt niet alleen voor de patiënten zelf, maar ook voor hun nabestaanden. Het levert in ieder geval duidelijkheid op over wat er precies is gebeurd, en of er sprake is van een medische fout of niet. Met die duidelijkheid kun je misschien beter verwerken wat er is gebeurd. Soms ook geeft het juist rust om te weten dat er geen medische fout is gemaakt. Is er wel sprake van medisch falen dan is het bovendien, in de meeste gevallen, mogelijk hiervoor een financiële compensatie te krijgen.”

Luister hier het interview met Lianne Hackeng terug:
http://www.l1.nl/audio/kun-je-schade-verhalen-bij-medische-missers-31-mei-2016