‘De mensen van Pals Letselschade zochten naar creatieve oplossingen’

Agnes Vreugdenhil uit het Drentse Odoornerveen raakte in de zomer van 2012 op vakantie in Spanje betrokken bij een verkeersongeluk. Daaraan hield ze lange tijd nekletsel over, wat dagelijkse consequenties had voor werk en huishouden. Letselschadebureau Pals Letselschade hielp haar; juridisch én praktisch.

Eigenlijk was het een nogal onbenullig ongeluk, wat echter nog veel erger had kunnen aflopen. Agnes Vreugdenhil (43 nu) maakte met haar gezin (echtgenoot en zoon en dochter van 12 en 13 jaar) op een zonnige vakantiedag in Noord-Spanje een kort ritje. “Mijn man reed rustig, maar toch is hij de macht over het stuur kwijtgeraakt en zijn we van de weg geraakt”, herinnert Agnes zich nog goed. “We klapten tegen de vangrail en belandden aan de andere kant van de weg in een greppel en tegen een boom.”

Na de eerste seconden schrik bleek dat Agnes’ man en kinderen er met kleinere verwondingen redelijk goed vanaf waren gekomen, maar zijzelf merkte direct dat ze iets mankeerde. “Ik voelde pijn in mijn nek en arm, maar ook tintelingen.” Hulpverleners haalden Agnes voorzichtig uit de zwaar beschadigde auto en met een traumahelikopter werd ze naar het ziekenhuis van Gerona gebracht. “Na diverse scans bleek er een breuk in een nekbot te zijn”, vertelt ze. “Ik heb enorm geluk gehad; voor hetzelfde geld was ik verlamd geweest.” Omdat het gezin een SVI (schadeverzekering voor inzittenden) had afgesloten, werden de kosten van onder meer het vervoer terug naar huis gedekt en kwam er na een aantal dagen ziekenhuis zelfs een verpleegkundige uit Nederland ingevlogen om Agnes met haar gezin zorgvuldig naar Nederland te begeleiden.

Nekklachten

Agnes bleef lange tijd nekklachten houden, was snel moe en had moeite zich te concentreren. Dat had gevolgen voor het dagelijks leven. Haar man heeft een hoveniersbedrijf, waarvoor Agnes de boekhouding doet. Verder verhuren ze twee bungalows aan toeristen, hebben ze paarden en zijn er natuurlijk ook nog het gezin, tuin en huishouden. “Toevallig kende ik iemand bij Pals Letselschade en die heeft me in contact gebracht met Bert Heida, letselschadespecialist bij dat bureau”, aldus Agnes. “Hij heeft ons niet alleen erg geholpen bij het ingewikkelde papiercircus waarmee je te maken krijgt, maar zijn bemoeienissen gingen veel verder. Bert zocht naar creatieve oplossingen voor ingewikkelde vragen. Want, wat valt er allemaal onder zo’n SVI? Daarvan heb je als leek geen idee.”

Steun

Bert Heida gelukkig wel en hij nam de familie Vreugdenhil veel zorgen uit handen. “Hij ging in de slag met de verzekering, waardoor allerlei kosten werden vergoed”, verteld Agnes. “We hadden veel hulp van een echtpaar dat tijdens die vakantie had opgepast. Zij wisten inmiddels de weg bij ons thuis en zodoende konden ze die hulp gemakkelijk voortzetten”, legt ze uit. “Bert zorgde ervoor, dat die mensen vanuit de SVI werden betaald. En toen na maanden mijn dochter psychologische begeleiding nodig bleek te hebben –ze kreeg onder meer slaapproblemen- wist hij de verzekering ervan te overtuigen dat dat met het ongeluk te maken had.”

Inmiddels gaat het weer goed met Agnes. “Af en toe heb ik nog wat geheugen- of concentratieproblemen, maar het gaat veel beter. Alles bij elkaar heeft het wel ruim een jaar geduurd. Gelukkig hadden we al die tijd de steun van Pals Letselschade.”

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Kijk dan op één van de volgende pagina’s:
Over Pals Letselschade Kosten – Contact