Het aantal ongevallen met wegwerkers is in 2014 met 40 procent gestegen. Van ongeveer 250 weginspecteurs, die na een ongeval op de snelweg de ongevalsplek afzetten, zijn er in 2014 21 wegwerkers aangereden tijdens hun werk. In 2013 zijn er 15 wegwerkers aangereden tijdens hun werk. Deze cijfers heeft Rijkswaterstaat gemeld bij het AD.

Rijkswaterstaat heeft de felgele wagens ingezet die juist moeten voorkomen dat ongelukken verder uit de hand lopen. Het gaat soms tocht fout omdat automobilisten rode kruizen op de matrixborden negeren. Ook het toenemend gebruik van smartphones achter het stuur zou meespelen.

Letsel ongevallen wegwerkers

Bij de ongevallen met wegwerkers in 2014 zijn de veroorzakers van het ongeval gewond geraakt. Het daadwerkelijke aantal is onbekend. De wegwerkers zelf hebben geen letsel overgehouden aan de ongevallen. Er was alleen sprake van blikschade aan de auto’s. De schade aan het wagenpark van Rijkswaterstaat is in 2014 opgelopen. Deze schade wordt verhaald op de veroorzakers. Het opvolgen van de aanwijzingen van de signaleringsborden door verkeergebruikers zou een bijdrage leveren aan meer veiligheid voor wegwerkers.