luchtkussenDe Zuid-Koreaanse studente die haar rug brak op een attractie tijdens de introductieweek in Groningen, krijgt 15000 euro van haar zorgkosten vergoed. Het gaat om een schikking van de verzekeraar van de attractieverhuurder.

Tijdens de KEI-week in 2013 sprong de studente van een hoogwerker op een groot luchtkussen. Omdat ze rechtstandig sprong in plaats van met haar zitvlak naar beneden, liep ze gecompliceerde botbreuken op. Haar letselschadeadvocaat probeerde dinsdag voor de rechter duidelijk te maken dat niet goed was aangegeven dat rechtstandig springen gevaarlijk is.

Hoewel de rechter hem in het ongelijk stelde en beredeneerde dat de attractieverhuurder niet aansprakelijk is, kwam het toch tot een betaling. Verzekeraar Achmea besloot een schikking te treffen om een deel van de dure zorgkosten van de studente te kunnen betalen. ,,Een keurige uitkomst’’, aldus de rechter.

De Zuid-Koreaanse had op het moment van het ongeluk nog geen zorgverzekering in Nederland en draaide zelf op voor drie dure operaties. Omdat ze meteen een letselschadekantoor inschakelde, krijgt ze nu een deel van die kosten vergoed.