694

Vrouw die uitgleed over druif krijgt 63.000 euro schadevergoeding

Een vrouw die tijdens het winkelen uitgleed over een druif in een grote supermarktketen vlakbij Sydney, heeft daarvoor een stevige schadevergoeding gekregen. De rechter beslist dat Coles 63.000 euro moet betalen aan Sangeeta Guru (40), die vier jaar na het ongeval nog altijd pijn heeft.

De schoonheidsspecialiste stootte met haar been tegen een winkelwagentje toen ze tegen de grond smakte in Cambridge Gardens op 19 oktober 2012. Ze bezeerde daarbij haar rug en knieën. ,,Ze is er een ongelukkig persoon door geworden”, aldus de rechter. ,,Ze slaapt slecht door de verwondingen en heeft pijn als ze lange tijd moet stappen of neerzitten.”

Nalatig
Volgens de rechter was de supermarktketen nalatig en pakte die het gevaar van rondslingerende stukken groente en fruit niet voldoende aan. De verantwoordelijke van de afdeling getuige in de rechtszaal en zei dat ze net een pauze had toen het incident gebeurde. ,,Ik had nog geen tijd gehad om op te ruimen”, vertelde ze ook aan Guru toen ze op de grond lag. ,,Normaal doe ik dat altijd.”

Coles probeerde nog een gedeelde schuld uit de brand te slepen, maar daar ging de rechtbank niet in mee. ,,Ze had ook moeten uitkijken waar ze liep”, voerden de advocaten nog aan. De rechter: ,,Mevrouw was aan het rondkijken om spullen te kopen, zoals ook de bedoeling is in een supermarkt.”

Dit geval is gebeurd in Sydney, maar ook hier in Nederland komt het voor dat iemand letsel oploopt in een supermarkt of winkel doordat er onvoldoende maatregelen zijn genomen om letsel te voorkomen.

Is u dit zelf overkomen of kent u iemand die op deze manier letsel heeft op gelopen, neem dan contact met ons op voor meer informatie.