Op de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen hebben vanochtend bij Velsen-Zuid meerdere aanrijdingen plaatsgevonden. ,,Bijna veertig mensen zijn door ambulancepersoneel behandeld, twee moesten naar het ziekenhuis”, aldus de politie. 

Omstreeks 10.30 uur belandde een auto tegen de vangrail, waarna zo’n tien andere auto’s op elkaar botsten, aldus de politie. In de kijkersfile de andere kant op, naar Alkmaar, ontstond een kop-staartbotsing. Het duurde tot 15.45 uur voordat het sporenonderzoek was afgerond, de auto’s waren weggesleept en de weg weer openging.

Het ongeval op de A9 leidde al met al tot een ongebruikelijke ‘zondagmiddagspits’: in 27 files stond het verkeer tot ver in de middag vast rond Zaandam, Amsterdam en IJmuiden, over een lengte van ruim 70 kilometer. Het verkeer kon niet worden omgeleid via de Coentunnel (A10) want die is dit weekend in beide richtingen afgesloten.

Volgens Rijkswaterstaat is de A9 bij Velsen-Zuid nog afgesloten voor sporenonderzoek en om auto’s weg te slepen die bij de aanrijdingen betrokken waren. Mensen in honderden auto’s die urenlang achter het ongeval stonden, kregen in de loop van de middag hulp: ze kunnen onder begeleiding omkeren en worden de snelweg afgeleid.

Bron: ad.nl

Bent u zelf gewond geraakt bij dit ongeval of kent u iemand die gewond is geraakt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.