Twee jonge kinderen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een groepsaccommodatie onder Tilburg. Dat gebeurde nadat zij door een nog onbekende oorzaak van een springkussen vielen.

Het incident vond plaats bij De Kievit in Esbeek. Een traumahelikopter landde vanwege de ernst van de situatie op hetzelfde veldje. Personeel van het traumateam ontfermde zich over de slachtoffers. Die werden met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

 

Arbeidsinspectie

 

De kinderen zaten bovenin het springkussen toen zij plotseling naar beneden vielen. Hoe dat kon gebeuren, wordt onderzocht. De slachtoffertjes zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Over de ernst van hun verwondingen is nog niets bekend. ,,We wachten de onderzoeken af”, laat een woordvoerder van De Kievit aan deze krant weten. Vanwege privacyredenen wil zij verder niet op de zaak ingaan. De overige kinderen van de groep worden door de begeleiders opgevangen.

Of er iets mankeerde aan het springkussen, is niet duidelijk. Het toestel ligt leeg op de grond. De NVWA is aanwezig en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Ziekenwagen aanwezig na incident met springkussen in Esbeek
Ziekenwagen aanwezig na incident met springkussen in Esbeek © Toby de Kort/De Kort Media
Traumahelikopter geland na incident met springkussen in Esbeek
Traumahelikopter geland na incident met springkussen in Esbeek © Toby de Kort/De Kort Media

Bron: ad.nl