Freek Schultz heeft jarenlange ervaring als letselschadeadvocaat en letselschadespecialist. Hierdoor heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan met het letselschadeproces en het opkomen voor slachtoffers van letselschade.

Gastspreker binnen letselschadebranche

Freek Schultz wordt vanwege zijn jarenlange ervaring als advocaat regelmatig gevraagd als spreker op congressen. Zo heeft hij in 2010 gesproken op het congres ‘Letselschade Klimaattop’ over ‘De rekening van de belangenbehartiger’. En is hij gastheer geweest op de NIS Bijeenkomst in datzelfde jaar. Daarnaast heeft hij een lezing gegeven op het congres ‘Toekomstschade, wat is een mensenleven waard’ aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2008.

Op 12 oktober 2011 heeft Freek Schultz gesproken over ‘Medische aansprakelijkheid in de praktijk’ op de Onderwijsdag van het Antonius Ziekenhuis Utrecht. Het thema van de Onderwijsdag was ‘Complicaties, verkeerd gegaan of verkeerd gedaan’. De dag werd georganiseerd voor alle arts-assistenten en chirurgen orthopedie in de regio Midden, Noord en West Nederland.

Daarnaast deelt hij zijn kennis en ervaring door gastcolleges te geven op Universiteiten in Nederland. Zo is hij in 2010 en in 2011 gevraagd een gastcollege te geven over ‘letselschade en beroepsziekten’ aan de Rijksuniversiteit in Groningen. En in 2011 heeft hij een gastcollege gegeven over Aansprakelijkheid en Verzekeringen aan Radboud Universiteit Nijmegen. In april en november 2012 heeft hij een gastcollege ‘Letselschade in de praktijk’ en een gastcollege ‘Letselschade en beroepsziekten’ gegeven aan Radboud Universiteit Nijmegen.

Freek Schultz heeft in november 2012 een gastcollege gegeven ‘Een kennismaking met letselschade’ aan leerlingen van VWO 4- klassen van het Esdal College in Emmen,

Projectgroepen letselschadebranche

De letselschadebranche is sterk in ontwikkeling en zo ook Pals Letselschade. Freek Schultz is actief lid van de projectgroep TNO Arbeidsdeskundige Rapportages. Freek Schultz zit in de begeleidingscommissie en adviseert over de nog te verkrijgen bevindingen en meetresultaten.

In samenwerking met Raasveld Expertises, Q-consult, verzekeraars en Medas maakt Freek Schultz deel uit van de projectgroep Medisch Adviseur. Deze projectgroep adviseert en toetst hoe een zaak met één medisch adviseur kan lopen.

Freek Schultz is projectlid van de projectgroep Integrale Aanpak Kwalijke Praktijken van De Letselschade Raad. Deze projectgroep heeft in 2012 de focus op de beloning van de belangenbehartiger en de kwaliteit die het slachtoffer daarvoor mag verwachten.

Freek Schultz over zijn werk

“Het bijstaan van slachtoffers van letselschade die deskundige hulp nodig hebben, is erg dankbaar en uitdagend werk. Ieder slachtoffer heeft begeleiding en deskundig advies nodig om de problemen en ingewikkelde vraagstukken het hoofd te kunnen bieden. Je moet uiteindelijk ook weer verder met je leven, maar dan moet je zo’n hoofdstuk wel eerst goed kunnen afsluiten.”

“Pals Letselschade wil dat slachtoffers weer verder kunnen met hun leven. Als onafhankelijke partij telt bij ons alleen het slachtoffer. Op deze manier staan wij, met onze jarenlange ervaring, het slachtoffer zo goed mogelijk bij en adviseren en begeleiden onze letselschadespecialisten in het gehele letselschadetraject.”

Heeft u vragen of wilt u dat Freek Schultz een gastcollege geeft of spreekt op een bijeenkomst? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar f.schultz@palsletselschade.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0591 – 611018.