Op 20 jarige leeftijd heb ik een dwarslaesie opgelopen tijdens mijn werk. Ik was gedetacheerd als hefttruck-logistiek medewerker.

Wat is er gebeurd?

Een aantal blokken van 160 kilo moesten weg gezet worden. Lopend naar de heftruck toe, struikelde ik over een karretje en kwam met mijn hoofd hierop terecht. Door de klap zijn de blokken op mijn borstkas en hoofd gevallen. Van de acht nekwervels had ik er één gebroken, één verbrijzeld en twee gescheurd. Om mijn nek te fixeren hebben ze pennen geplaatst.

Ik heb negen maanden een revalidatietraject gevolgd in de Lucas Kliniek in Hoensbroek. Eenmaal weer thuis ging ik vijf dagen per week, voor een periode van acht maanden, terug voor revalidatie. En dat is uiteindelijk afgebouwd naar drie dagen per week. Door de dwarslaesie moest ik veel dingen weer opnieuw leren en dat was niet altijd even gemakkelijk.

De meeste mensen houden er geen rekening mee wat een ongeval en een dwarslaesie betekend voor je partner. Je eigen leven verandert compleet, maar dat van je partner ook. Onze band en liefde hebben ons er doorheen geholpen en deze is alleen maar sterker geworden. Door mijn dwarslaesie kon ik geen kinderen krijgen op de natuurlijke manier. We zijn een IVF traject in gegaan en hebben drie jaar geleden een tweeling gekregen!

Wat was de rol van Pals Letselschade?

Via de politie en justitie in Maastricht en Heerlen werden wij gewezen op Pals Letselschade. Letselschadespecialist Carla Prins heeft mijn belangen behartigd.

Je bent zelf niet bezig met de juridische kant of aan het nadenken over een schadevergoeding. Ik was bezig met mijn ongeval, de rouwperiode voor het verwerken van het idee dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn.

Carla Prins heeft mij goed geholpen tijdens het gehele schaderegeling traject. Er komt zoveel op je af en je weet niet waar je allemaal rekening mee moet houden. Je leven staat op zijn kop, je hebt eerst verschrikkelijk veel verdriet en vervolgens ga je vechten voor je ‘nieuwe’ leven. Het is dan goed dat er een letselschadespecialist is die je belangen behartigd en je zo goed en volledig mogelijk adviseert, zodat je weer verder kan met je leven.

Vanwege mijn leeftijd en de onzekerheid van mijn toekomst moest er een goede berekening gemaakt worden van mijn schade. Er spelen veel factoren zoals een Wajong uitkering, mijn arbeidstoekomst, maar ook de aanpassingen aan mijn woning en het vervoer een rol in dit proces. Na zes jaar heb ik mijn zaak afgerond.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels ben ik getrouwd, heb ik twee prachtige kinderen en heb ik mijn leven zo goed mogelijk kunnen inrichten. We wonen in een mooi huis, waar ik met mijn rolstoel goed kan bewegen en heb ik een sportruimte waar ik iedere dag fiets om het spasmen uit mijn lichaam te houden. Mijn schoonmoeder verzorgd de kinderen als gastouder en ik kan te allen tijde terugvallen op de adviezen en steun van Pals Letselschade.

Na mijn ongeval had ik nooit gedacht dat mijn leven met een dwarslaesie nog zo vol betekenis zou zitten. Door mijn wilskracht, instelling en gekregen adviezen en begeleiding heb ik mijn leven weer kunnen oppakken en geniet ik iedere dag van mijn gezin.