Na een verkeersongeval met mijn motor heb ik een hoge dwarslaesie opgelopen. Voor het ongeval was ik werkzaam als onderhoudsmonteur.

Wat is er gebeurd?

Op een zondagmiddag ben ik een rondje gaan rijden op mijn motor. Het enige dat ik mij kan herinneren is dat ik bij een kruispunt rechtsaf sloeg. Vervolgens werd ik wakker in het ziekenhuis. Alles van voor het ongeluk kan ik mij nog herinneren. Het ongeluk zelf en alles kort daarna niet meer. Ik heb twee levens; één voor het ongeval en mijn leven na het ongeval. Na mijn periode in het ziekenhuis ben ik een revalidatietraject ingegaan van twee jaar bij revalidatiekliniek Het Roessingh.

Mijn leven is compleet veranderd door het ongeval. Iedere dag heb ik een vaste structuur. Op vaste tijdstippen opstaan, eten, werken en ’s avonds om 21.30 uur naar bed. Daar ben ik wel blij mee, maar soms als vrienden op bezoek zijn, is het wel eens lastig.

Wat was de rol van Pals Letselschade?

Slachtofferhulp Nederland heeft mijn ouders doorverwezen naar Pals Letselschade. Letselschadespecialist Bert Heida heeft mij tijdens mijn revalidatie in het Roessingh bezocht.

Bert Heida heeft mij en mijn ouders goed bijgestaan met adviezen en het regelen van de zaak. Er komt zoveel op je af, er moet veel geregeld worden, maar ook de steun en het gevoel dat je belangen goed behartigd worden, is erg fijn. Doordat je met verschillende procedures te maken hebt, gaat niet alles even snel. Hij heeft mij altijd goed behandeld en beschermd. Gesprekken met de verzekeringspartij bereidde hij voor, maar zorgde er ook voor dat de gesprekken niet te lang duurden. Hij gaf dit ook duidelijk aan tijdens de gesprekken.

Er moest veel geregeld worden, zoals de aanpassingen van mijn woning, maar ook een goede rolstoel en een aangepaste auto.

Hoe gaat het nu?

Ik ben weer werkzaam bij mijn werkgever waar ik voor het ongeval werkzaam was. Samen met Pals Letselschade, mijn werkgever, UWV en de verzekeraar van de tegenpartij is dit mogelijk gemaakt. Doordat alle partijen gezamenlijk een bijdrage hebben geleverd, zorgt ervoor dat ik mijn leven een nieuwe richting kan geven. Pals Letselschade, maar ook de verzekeraar Generali, Heling & Partners en het UWV hebben mij geholpen om mijn leven in te richten zoals het nu is. Ik ben daar erg dankbaar voor.

Heeft u tips voor andere slachtoffers?

Wat ik anderen mee wil geven is dat het met een beetje positieve instelling wel makkelijker wordt. Het is niet dat het een dag niet tegen zal zitten, maar leef per dag. Het komt je niet aanwaaien, maar het wordt er niet anders van om bij de pakken neer te gaan zitten.

Je kunt zelf je leven indelen, ook na een ongeval en de gevolgen hiervan. Ik zou graag nog een keer op vakantie willen. Ik weet zeker dat ik dat nog ga doen, alleen weet ik nog niet wanneer.