Als een werknemer gezond bezig wil zijn door het woon-werkverkeer van zo’n 20 kilometer per fiets af te leggen, is de frustratie misschien wel extra groot wanneer hij ernstig letsel op loopt door een aanrijding. Ook voor de werkgever, die zich geconfronteerd ziet met een aanzienlijke kostenpost. Het verhaal van een kleine werkgever zonder verzuimverzekering.

“Het ongeluk is inmiddels zo’n driekwart jaar geleden. Onze collega is nog steeds niet weer volledig aan het werk en het is nog onduidelijk hoe het vervolg er voor hem precies uit gaat zien. Wij hebben geen verzuimverzuimverzekering afgesloten, voor ons als relatief klein bedrijf is dat veel te zwaar. Maar door het ongeval moeten we wel de brutoloonkosten betalen, en hebben we een vervangend iemand moeten zoeken. De facturen van de arbo-arts komen inmiddels ook bij ons binnen. Voor ons toch een behoorlijke kostenpost. Via PALS krijgen we in elk geval de netto-loonkosten en kosten voor re-integratie etc. vergoed. Het voelt ook voor ons erg frustrerend dat wij voor de kosten op moeten draaien terwijl er een derde aansprakelijk is.

Zo’n traject heeft tijd nodig. Onze werknemer zit inmiddels in een goed lopend traject, maar de onduidelijkheid over de afloop blijft. Een partij die dan goed communiceert en je op de hoogte houdt vind ik dan heel belangrijk. “