Wat is er gebeurd?

Ik stond met mijn auto bij het stoplicht te wachten. Een vrachtwagen is op mijn stilstaande auto aangereden. De chauffeur dacht dat ik optrok voor groen licht. Als ik nu mijn ogen dicht doe hoor ik nog die harde klap. Alles gaat zo snel. Om mij uit de auto te krijgen moest de auto open geknipt worden. Ik heb een uur in de auto gezeten en gewacht, terwijl de politieagent mijn nek stabiel hield en verder eigenlijk niets zei. Het is heel naar als je in de auto zit als deze wordt open geknipt, dat was echt een vreselijke ervaring. Ze hebben mij met een brancard ‘staand’ uit de auto gehaald, nadat ze een brace om mijn nek hadden gedaan. Het meest rare vond ik wel de hoeveelheid mensen die stonden toe te kijken en foto’s en video’s maakten.

Eenmaal in het ziekenhuis werd ik onderzocht en werd er een CT-scan gemaakt. Op deze scan was geen letsel te zien en ik mocht naar huis. Een voorwaarde was dat ik me zou bewegen en dat ik ’s nachts ieder uur werd gewekt. De daarop volgende dagen wist ik dat mijn leven ingrijpend was veranderd. De alledaagse dingen waren ineens niet meer zo vanzelfsprekend en ik werd afhankelijk van anderen.

Wat was de rol van Pals Letselschade?

Mijn letselschade zaak is in eerste instantie opgepakt door mijn rechtsbijstandsverzekeraar. Tijdens een eerste gesprek met de wederpartij werd er veel discussie gevoerd waar ik en mijn man bij aanwezig waren. Ik heb dit als zeer onprettig ervaren. Op een dag kwam ik een oude bekende tegen. Ook zij had een ongeval gehad en attendeerde mij op Pals Letselschade. Ik heb op internet nog gekeken naar belangenbehartigers, maar heb uiteindelijk haar advies opgevolgd en contact opgenomen met Pals Letselschade. Na bijna vier jaar is mijn letselschadezaak naar tevredenheid afgewikkeld.

Hoe gaat het nu?

Je moet sterk in je schoenen staan als je in een schadetraject komt. Vooral met een whiplash, waar geen letsel zichtbaar is, moet je veel onbegrip weghalen bij mensen. Er is niets zichtbaar aan de buitenkant, maar toch is je leven ingrijpend veranderd. De schadevergoeding maakt op het gebied van financiële zekerheid voor de toekomst een deel goed. De chauffeur die mij heeft aangereden heeft diezelfde dag nog contact opgenomen met mijn werkgever om te vragen hoe het ging.

Ik richt mij op de toekomst en het verder oppakken van mijn leven. Ik ben blij dat ik nog leef en alleen ik kan iets van het leven maken. Je eigen geluk heb je zelf in de hand, daar kan alleen jij richting aangeven samen met je gezin, familie en vrienden’.