Meriams motto: geef nooit opMeriam Hadders was vijf jaar oud toen zij in 2001 op haar fietsje werd aangereden bij het oversteken. De klap was zo hevig dat zij bijna twee weken in coma lag en voor haar leven werd gevreesd. Maar gelukkig kwam ze toch weer bij en kon haar revalidatieproces beginnen. Ze had hersenletsel opgelopen met als gevolg dat ze nu dingen niet altijd goed kan opslaan. Ook praten kost soms veel moeite. Haar kortetermijngeheugen is door het ongeluk blijvend beschadigd.

Een ongeluk betekent niet het einde van de wereld. Ook al heb je tegenslag, je kunt er altijd weer uitkomen. Ik wil echt zoveel mogelijk uit het leven halen. Mijn motto is: geef nooit op.

Einde proces in zichtMeriam Hadders loopt blijvende hersenschade op door een ongeval op vijfjarige leeftijd

Vrijwel direct na haar ongeluk werd contact opgenomen met Pals Letselschade. Bij jonge kinderen is het vaak heel moeilijk te zien hoe groot en ingrijpend de schade is die zij aan een ongeluk hebben overgehouden. Dit verklaart mede de lange looptijd van het proces.

Inmiddels zijn we veertien jaar verder. Al die jaren heeft Pals Meriam ondersteund en stonden zij voor haar klaar. Dankzij de gezamenlijke vasthoudendheid is er nog steeds perspectief op een goede en bevredigende oplossing voor de schade die Meriam heeft opgelopen. De verwachting is dat het proces dit jaar (2015) wordt afgerond.

Geef nooit op

Meriam is nu een levenslustige jonge studente met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen en een positieve instelling. Ze volgt de mbo-studie ‘helpende zorg & welzijn’. Haar droom is verloskundige te worden en daarnaast lekker veel op reis te gaan. Meriam: “Een ongeluk betekent niet het einde van de wereld. Ook al heb je tegenslag, je kunt er altijd weer uitkomen. Ik wil echt zoveel mogelijk uit het leven halen. Mijn motto is: geef nooit op”.