Dennis boven, door een motorongeluk verloor hij zijn onderbeen“Ach, er zijn ergere gevallen. Ik ben geen invalide, ik mis alleen een onderbeen.” Dennis Boven is altijd een grote stoere kerel geweest en is dat na zijn ongeluk nog steeds. Hij is apetrots op zijn eenjarige zoontje Owen, zijn ‘jonge krijger’.

Dennis werkte als gespecialiseerd fotolasser toen hij in 2009 op zijn prachtige klassieke (1980) Harley-Davidson ‘Shovel’ werd aangereden door een tegenligger die plotseling afsloeg. Zijn onderbeen was verbrijzeld en vrijwel direct was duidelijk dat het geamputeerd moest worden.

Ik ben echt geen type voor een rolstoel. Dat roept alleen maar medelijden op en dat wil ik niet. Het past gewoon niet goed bij mij en ook dat begrijpt Pals als geen ander. Ik ga liever lopen of gebruik krukken, dan bijt ik me wel door de pijn heen. Met mijn handbike ben ik trouwens al behoorlijk mobiel en kan ik overal moeiteloos komen!

PALS regelt alles voor mij

Dennis schakelde al snel Pals Letselschade in en heeft daar vanaf de eerste dag veel steun en hulp van gehad. “Ze waren direct altijd bereikbaar voor mij. Je krijgt echt het gevoel dat je er niet alleen voor staat en dat is heel goed als je aan de andere kant met allerlei gladde jongens van verzekeringsmaatschappijen te maken hebt. Of het nu ging om mijn werk, het ziekenhuis, het genezingsproces, de re-integratie, maatschappelijk werk of de schuldvraag, Pals regelde en regelt alles en ik kan mijn contactpersoon bellen wanneer ik maar wil.”

Mobiel met de handbikeDennis Boven en zijn handbike

Dennis heeft nog steeds vaak pijn en hoopt binnenkort een betere prothese te krijgen. “Ik ben echt geen type voor een rolstoel. Dat roept alleen maar medelijden op en dat wil ik niet. Het past gewoon niet goed bij mij en ook dat begrijpt Pals als geen ander. Ik ga liever lopen of gebruik krukken, dan bijt ik me wel door de pijn heen. Met mijn handbike ben ik trouwens al behoorlijk mobiel en kan ik overal moeiteloos komen!”