Martijn Wiering belandt na een ongelukkig ongeluk in een rolstoelAls timmerman was Martijn Wiering het wel gewend om lastige manoeuvres uit te halen om moeilijke plekken te bereiken. Maar wat kan een ongeluk dan letterlijk in een klein hoekje zitten. Samen met twee collega’s was hij op een ladder bezig op nauwelijks meer dan een meter boven de grond, toen het noodlot toesloeg.

Verder in een rolstoel

Martijn viel, bleef met zijn voet achter de laddersport haken en kwam zo ongelukkig terecht dat hij een lage dwarslaesie opliep. Zo belandde een gezonde, sportieve en sterke vent in een rolstoel. Van de ene dag op de andere moest hij zijn leven opnieuw vormgeven.

Aanvankelijk wist Martijn niet goed wat te doen met de schuldvraag en de gevolgen daarvan. Zijn baas had de veiligheidsvoorschriften niet goed in acht genomen. De jongens hadden volgens de regels om een steiger gevraagd. Maar een rechtszaak zou wellicht in Martijns nadeel kunnen uitpakken en financieel was dat een probleem.

Als mijn vriendin en Pals er niet waren geweest, had ik alles waarschijnlijk zomaar over laten waaien. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze ons veel lastige zaken perfect uit handen hebben genomen. Het contact verliep voorspoedig. Ze stonden altijd direct voor ons klaar en boden echt de hulp die we nodig hadden. Na iets meer dan een jaar was alles geregeld.

Hulp van Pals Letselschade

Na een onderzoek op internet besloot zijn vriendin contact op te nemen met Pals Letselschade. De hulp kwam direct op gang en financieel nam Pals het risico over. Martijn: “Als mijn vriendin en Pals er niet waren geweest, had ik alles waarschijnlijk zomaar over laten waaien. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze ons veel lastige zaken perfect uit handen hebben genomen. Het contact verliep voorspoedig. Ze stonden altijd direct voor ons klaar en boden echt de hulp die we nodig hadden. Na iets meer dan een jaar was alles geregeld”.

Sportief op de handbike

Martijn Wiering snelt voorbij in zijn handbikeZo kon Martijn zijn leven weer oppakken. Nog steeds is hij een gezonde, sterke en levenslustige vent: “Het zit in mijn karakter om dingen zelf op te pakken”. Als hij met zijn handbike door zijn dorp rijdt, wordt hij constant begroet door medeweggebruikers. Door automobilisten, want fietsers houden hem niet gemakkelijk bij.

Zijn topsnelheid tot nu toe is 75 kilometer per uur, maar dat was in Oostenrijk bergafwaarts… Voorlopig blijft hij recreatief handbiken, hoewel de Olympische Spelen tot de mogelijkheden behoren. Ook verder zit Martijn zeker niet stil in zijn rolstoel. Naast het kweken van zo rood mogelijke kanaries, volgt Martijn een omscholingscursus naar administratieve beroepen en helpt hij als vrijwilliger mensen die hulp nodig hebben in bijvoorbeeld de bijstand en de AOW.