Is door een gebeurtenis, waar een ander aansprakelijk voor is, een naaste overleden of ernstig gewond geraakt? Dan heeft u ongetwijfeld veel verdriet. Deze vorm van immateriële schade wordt affectieschade genoemd. Vergoeding voor opgelopen affectieschade is tot op heden nog niet uitgekeerd. De reden hiervoor is dat men verdriet niet wil commercialiseren. Nabestaanden zouden ten tijde van het proces hun verdriet dan immers moeten zien te behouden tot de uitspraak van de rechter. Bovendien is de wetgever bang dat de vergoedbaarheid van dit soort schade tot onsmakelijke procespraktijken leidt. De tegenpartij heeft er namelijk belang bij om de affectieve relatie in twijfel te trekken. Toch wordt de afgelopen jaren steeds meer aangedrongen om een wettelijke regeling in het leven te roepen die de vergoeding van affectieschade wel mogelijk maakt.

Affectieschade is niet hetzelfde als shockschade

Soms wordt affectieschade verward met een andere term, te weten shockschade. Toch is dat een andere vorm van schade. Bij shockschade bent u zelf getuige geweest van een zeer ernstig ongeval of de gevolgen daarvan. Vermoedt u dat u aanspraak kunt maken op een vergoeding van shockschade? Neem dan contact met ons op zodat we een inschatting kunnen maken wat uw kansen zijn voor het verkrijgen van zo’n soort vergoeding.

Wel of geen vergoeding?

In tegenstelling tot shockschade is affectieschade in principe niet te verhalen op de verantwoordelijke partij. Dit verschil is niet altijd even goed te begrijpen. Soms is ook niet duidelijk of de schade shockschade of affectieschade betreft.

Daarom zijn wij uw letselschadebureau

Pals Letselschade beschikt over meer dan 60 jaar ervaring in het begeleiden van slachtoffers met uiteenlopende soorten letselschade. Alleen het bieden van juridische hulp is doorgaans niet genoeg. Wij ondersteunen u dan ook op allerlei gebieden en komen bij u thuis, waar u ook woont in Nederland. Wij staan bekend om onze persoonlijke aanpak en staan altijd voor u klaar met juridische daadkracht en andere hulp die echt helpt. Meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).