Als we het over bekkenletsel hebben, dan is er meer aan de hand dan alleen een bekkenfractuur. Vaak zijn dan spieren, aders, organen of zenuwen in het bekkengebied beschadigd. Het bekken is een belangrijk onderdeel van het menselijk skelet en verbindt de rug met de benen. Bij een bekken dat niet goed functioneert, is het veelal niet mogelijk om fatsoenlijk te staan of te lopen. In het bekken zijn een aantal belangrijke organen te vinden zoals de blaas, de endeldarm en de geslachtsorganen.

Soorten bekkenletsel

Bekkenletsel komt in twee varianten voor: stabiel en instabiel. Stabiel bekkenletsel ontstaat meestal na een eenvoudige val op het achterwerk, veelal bij senioren. Van instabiel letsel aan het bekken is sprake als er een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden. Dat kan een verkeersongeluk zijn maar bijvoorbeeld ook een bedrijfsongeval waarbij u van grote hoogte naar beneden gevallen bent. Het bekken breekt namelijk niet zomaar, daar is behoorlijk wat kracht voor nodig. Vooral bij instabiel bekkenletsel is het oppassen geblazen, want interne organen kunnen flink beschadigd raken en er kunnen ook interne bloedingen ontstaan die uiteindelijk levensbedreigend kunnen zijn.

Bekkenletsel en een schadevergoeding?

Heeft u bekkenletsel opgelopen omdat u het slachtoffer was van een ongeval? Als iemand anders hiervoor aansprakelijk is, heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Wij zijn u graag van dienst bij letselschade claimen en hebben meer dan 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers. De hoogte van een eventuele letselschadevergoeding hangt af van heel veel variabelen. Schakel een letselschadespecialist van Pals Letselschade in en laat u voorzien van deskundig en professioneel advies.

Altijd in goede handen bij Pals Letselschade

Er zijn heel veel soorten letselschade waarin wij gespecialiseerd zijn. Naast bekkenletsel kunt u bijvoorbeeld ook denken aan onder andere gebroken ribben en halsletsel. Profiteer van onze ervaring als gespecialiseerd letselschadebureau. Het maakt niet uit waar u in Nederland woonachtig bent, want wij komen gewoon bij u thuis om u persoonlijk van advies te voorzien. Ruim 63.000 slachtoffers zijn u voorgegaan met hun keuze voor Pals Letselschade. En maar liefst 90% van hen heeft door onze tussenkomst een schadevergoeding ontvangen.

Wij ondersteunen u op meer gebieden dan alleen op juridisch vlak. Heeft u medische, financiële of sociale vragen? Ook dan staan onze letselschadespecialisten graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor ondersteuning via 085 – 07 35 550 (op werkdagen van 08:30 – 21.30). Als u meer wilt weten over onze aanpak of een afspraak wilt maken voor een intakegesprek, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen. Wij helpen u graag verder.