U kunt buikletsel oplopen door bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeluk. Is een andere persoon hiervoor aansprakelijk te stellen, dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding van uw letselschade. Er zijn grofweg twee soorten buikletsel te onderscheiden: stomp buikletsel en scherp buikletsel. Bij stomp letsel is er vooral sprake van inwendig letsel, vaak door een botsing van de buik met een hard of zwaar voorwerp. Denk daarbij aan schade aan de buikwand of –spier, organen, ingewanden, vaatletsel en inwendige bloedingen. Scherp buikletsel is de benaming voor uitwendig letsel aan de buik. Een open buikwond, gat, snee of scheur vallen hieronder. Scherp buikletsel gaat vaak gepaard met een vorm van inwendige schade. Het herstellen van inwendig buikletsel kan vaak erg lang duren en is meestal ook zeer ingrijpend. Ook kunnen er tijdens het herstellen weer andere klachten naar voren komen.

Een letselschadevergoeding is mogelijk

Spant u samen met ons een letselschadezaak aan tegen degene die uw buikletsel veroorzaakt heeft, dan is het mogelijk dat u op basis hiervan een letselschadevergoeding ontvangt ter compensatie van de geleden schade. Of dit bedrag daadwerkelijk aan u uitgekeerd wordt en hoe hoog het bedrag precies is, hangt af van allerlei factoren. Er wordt gekeken of u beperkt wordt in uw dagelijks functioneren, of u nog kunt werken met uw buikletsel en of er van blijvende schade sprake is. Dankzij de ruim 60 jaar ervaring van Pals Letselschade in letselschadebehandeling voor slachtoffers, weten we precies hoe we u optimaal van dienst kunnen zijn. Heeft u specifieke vragen over uw buikletsel of de omstandigheden rondom uw ongeval? Onze specialisten helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).

Kies voor maatwerkondersteuning

Er zijn enorm veel soorten buikletsel en ook de situatie waarin dit buikletsel ontstaan is, is bij iedereen weer anders. We helpen u dan ook op de manier die het beste bij u past, inclusief alle ondersteuning die u nodig heeft buiten het juridische deel om. Al ruim 63.000 slachtoffers gingen u voor bij Pals Letselschade. We zijn gespecialiseerd in vele soorten letselschade, waaronder buikletsel, psychische schade en nekletsel.

Het feit dat 90% van onze cliënten een schadevergoeding ontving, zegt genoeg over onze kwaliteiten. Bovendien kost het u niets, want de aansprakelijke partij betaalt uw juridische kosten. Uiteraard voldoen wij aan de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op voor maatwerk door onze letselschadespecialisten. Wij helpen u graag verder.