Cognitieve schade is een vorm van hersenschade en kan op vele manieren tot uiting komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geheugenproblemen, taal- en spraakproblemen, gedragsproblemen en problemen met het uitvoeren van ingewikkelde of complexe handelingen. Iemand die aan een hersenbeschadiging cognitieve problemen overhoudt, heeft daar vaak zijn hele verdere leven last van. Het kan zijn dat u uw dagelijkse werkzaamheden niet meer of niet meer goed kunt verrichten. Daarnaast is het mogelijk dat u in uw sociale leven last ondervindt van uw beperking.

Schadevergoeding bij cognitieve schade

Natuurlijk is een schadevergoeding geen oplossing voor het leed dat u is aangedaan. Toch doet u er goed aan om in elk geval een vergoeding te claimen (of te laten claimen) voor uw cognitieve schade. Want als iemand anders aansprakelijk is voor de aan u toegebrachte schade, dan heeft u gewoon wettelijk recht op een financiële compensatie. Die compensatie bestaat niet alleen uit een vergoeding voor de materiële schade, maar ook voor het door u geleden leed. In het laatste geval hebben we het dan over smartengeld.

De hoogte van de uiteindelijke vergoeding is afhankelijk van vele factoren. Zo zal de aard, omvang en ernst van uw cognitieve schade moeten worden vastgesteld. Daarnaast wordt er gekeken in hoeverre u nog kunt werken en hoe het uw functioneren belemmert. Pals Letselschade heeft ruim 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers en kan u dan ook uitstekend bijstaan en adviseren. Wij ondersteunen u niet alleen op juridisch gebied. Ook bij medische, financiële of sociale vragen staan wij graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).

Het kost u niets om ons in te schakelen

Natuurlijk wilt u weten of het u geld kost als Pals Letselschade aan de slag gaat op het gebied van een letselschadezaak. Het antwoord is kort maar krachtig; namelijk nee. In verreweg de meeste gevallen betaalt de aansprakelijke partij de juridische hulp die wij u bieden. Het is dan ook geen wonder dat ruim 63.000 slachtoffers u al voor zijn gegaan door voor Pals Letselschade te kiezen. Voor allerlei soorten letselschade kunt u bij ons terecht, waaronder cognitieve schade, hersenletsel en whiplash. Van al onze cliënten ontving 90% een schadevergoeding.

Profiteer ook van onze ervaring als gespecialiseerd letselschadebureau en maak een afspraak voor een intakegesprek bij u thuis. Uiteraard voldoen wij als bedrijf aan de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Lees meer over onze aanpak of maak direct een afspraak door contact op te nemen. Wij helpen u graag verder.