Dystrofie is een aandoening waarbij aan een arm of been ernstige pijnklachten optreden. Ook kan er functieverlies optreden en verkleurt de huid soms naar blauw/paars. Een andere benaming is ook wel posttraumatische dystrofie (PD), sympatische reflexdystrofie of Sudeckse dystrofie. De verschijnselen van dystrofie ontstaan meestal na een kneuzing, botbreuk, verstuiking of operatie; meestal enige tijd na de behandeling.

Een echte verklaring voor dystrofie heeft de medische wetenschap helaas nog niet gevonden. Het is een vaak onbegrepen ziektebeeld dat een behoorlijk grote impact kan hebben op het leven van de patiënt. Soms valt dystrofie samen met een periode van veel stress en psychische belasting. Sommige patiënten geven aan dat zij denken dat te strak gips of verband de dystrofie heeft veroorzaakt.

Schade claimen bij dystrofie

Een ongeval kan fysiek letsel veroorzaken. Soms ontstaat letsel pas na verloop van tijd, zoals het geval is bij dystrofie. Als u iemand anders verantwoordelijk kunt stellen voor de door u geleden schade, heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Pals Letselschade biedt u de hulp die u dan nodig heeft.

Of het nu gaat om de juridische kant van uw letselschadezaak, of wanneer u vragen heeft over medische, financiële of sociale onderwerpen. Wij staan voor u klaar met deskundige adviezen. Wij doen er alles aan om een eventuele letselschadevergoeding voor u te ontvangen. Heeft u specifieke vragen over dystrofie of de omstandigheden rondom een ongeval? Onze specialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).

63.000 cliënten gingen u voor

Het zal u goed doen om te weten dat u er niet alleen voor staat. Al ruim 63.000 slachtoffers gingen u voor door voor Pals Letselschade te kiezen. Wij zijn gespecialiseerd in vele soorten letselschade: van longschade tot gelaatsverwondingen en alles wat daartussen zit. Voor maar liefst 90% van onze cliënten ontvingen wij een schadevergoeding.

Wij staan bekend om onze persoonlijke aanpak en komen bij u thuis om uw verhaal te horen en u op alle mogelijke gebieden te ondersteunen. Maatwerk staat centraal in onze aanpak, samen met de richtlijnen Keurmerk Letselschade. Wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.