Een andere benaming voor gebroken ribben of een gebroken rib is een ribfractuur. Vaak ontstaat het bij letsel waarbij de borstkas opeens met veel kracht wordt ingedrukt. U moet daarbij denken aan bijvoorbeeld een auto-ongeluk of als u plotseling van uw fiets valt. Als u een schadevergoeding wilt claimen bij gebroken ribben, dan moet er wel een andere partij voor het ongeval aansprakelijk zijn.

Pijn bij gebroken ribben

De meest gehoorde klacht bij gebroken ribben is (niet zo heel verrassend) pijn. Het vervelende is dat deze pijn nog erger wordt als er gelachen, gehoest of geniest wordt. Soms is het zelfs nagenoeg onmogelijk om goed door te ademen. Van de pijn bij een ribfractuur bent u niet zomaar af. Soms houden de klachten tot wel 12 weken na het ongeluk aan. Vermoedt u dat u aanspraak kunt maken op een vergoeding van uw letselschade als gevolg van gebroken ribben? Neem dan contact met ons op zodat we een inschatting kunnen maken wat uw kansen op het verkrijgen van die vergoeding zijn.

Gekneusde ribben

Het kan ook gebeuren dat uw ribben gekneusd zijn. Op het eerste gezicht lijkt dat minder erg dan gebroken ribben, maar de pijn is er zeker niet minder om! Bij gebroken ribben is alleen het bot beschadigd en botten bevatten geen zenuwen. Bij een gekneusde rib is er meer beschadigd dan de rib alleen. Denk daarbij aan het botvlies (dat wel zenuwen bevat), de huid, de spieren en het bindweefsel.

Een schadevergoeding bij gebroken ribben

Letselschade zoals gebroken ribben is in principe te verhalen op de verantwoordelijke partij van het betreffende ongeluk. Schakel hierbij de letselschadespecialisten van Pals Letselschade in, want wij hebben ervaring met heel veel verschillende soorten letselschade, waaronder dystrofie en gebitsletsel. Wij bieden u ondersteuning op financieel, medisch, sociaal en juridisch vlak. Van de 63.000 slachtoffers die we door de jaren heen geholpen hebben, ontving 90% een schadevergoeding.

De kracht van Pals Letselschade

Pals Letselschade beschikt over meer dan 60 jaar ervaring in het begeleiden van slachtoffers met uiteenlopende soorten letselschade. Alleen het bieden van juridische hulp is doorgaans niet genoeg. Wij komen bij u thuis langs, in welke regio u ook woonachtig bent in Nederland. We worden geprezen vanwege onze persoonlijke aanpak en staan altijd voor u klaar met juridische daadkracht en hulp die echt helpt. Meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).