Elke auto bevat gordels om u te beschermen op het moment dat u een ongeval krijgt. Met een gordel voorkomt u dat u tijdens een botsing uit uw stoel wordt geslingerd. Toch kan een gordel er wel degelijk voor zorgen dat u gewond raakt. We spreken dan over een gordelverwonding. Soms is van een gordelverwonding sprake als de gordel niet juist bevestigd was of als er een defect was aan de gordel. Ook kan meespelen op welke manier de gordel werd gedragen ten tijde van het ongeval. Verwondingen door een veiligheidsgordel treden meestal op als de kracht die bij het ongeluk vrijkomt zeer ernstig is.

Diverse soorten gordelverwondingen

Soms glijdt een passagier onder de riem door, wat kan resulteren in wurging of zeer ernstig nekletsel. Heeft een passagier de autogordel deels onder de arm gedaan, dan kan er interne schade ontstaan aan de borst of aan gerelateerde organen. Riemverwondingen zijn ook onder andere schaafwonden en verwondingen aan de halsslagader, de keel en de werverkolom. Verder komen borst-, rib– en schouderfracturen vaak voor als letsel dat ontstaat bij een auto-ongeluk.

Een vergoeding bij gordelverwonding

Heeft u als gevolg van een auto-ongeluk een gordelverwonding opgelopen en is iemand anders voor het ongeluk verantwoordelijk? De kans is groot dat u dan recht hebt op een vergoeding van de door u geleden schade. Neem contact op met een letselschadespecialist van Pals Letselschade en laat u deskundig adviseren. Wij bieden u naast een daadkrachtig optreden ook ondersteuning op financieel, medisch, sociaal en juridisch vlak. Van de 63.000 slachtoffers die we door de jaren heen hielpen, heeft 90% een schadevergoeding ontvangen.

Kies voor een deskundig letselschadebureau

Pals Letselschade heeft ruim 60 jaar ervaring in het begeleiden van slachtoffers met uiteenlopende soorten letselschade. Maar alleen het krijgen van juridische hulp is doorgaans niet genoeg. Wij ondersteunen u dan ook op allerlei gebieden. Het maakt niet uit waar u woonachtig bent in Nederland, want wij komen bij u thuis. Deze persoonlijke aanpak is zeer uniek in onze branche en we staan altijd voor u klaar met juridische daadkracht en andere hulp die echt helpt. Wilt u meer te weten komen over onze aanpak of onze klantbeloften, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.