Een hersenkneuzing is niet hetzelfde als een hersenschudding. Het grootste verschil is dat bij een hersenkneuzing hersenweefsel beschadigd raakt. Hierdoor zijn de gevolgen ook erger: het bewustzijnsverlies is langer en dieper en er kunnen zelfs verlammingen optreden. Daarnaast zijn er ook symptomen die zowel bij een hersenkneuzing als bij een hersenschudding optreden. Denk daarbij aan hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies, misselijkheid en braken.

Hoe ontstaat een hersenkneuzing?

Een hersenkneuzing ontstaat door een harde klap op het hoofd, meestal veroorzaakt door een (verkeers)ongeval. De hersenen komen dan hard tegen de binnenkant van de schedel aan waardoor er een beurse plek ontstaat. Hier kan bloed en vocht zich ophopen, waardoor de hersenen worden weggedrukt. Duurt deze situatie een uur tot dertig dagen, dan is er sprake van een lichte of middelzware hersenschudding. Als de situatie langer duurt, spreken we van een ernstige hersenkneuzing.

Letselschade claimen bij hersenkneuzing

Misschien kunt u (tijdelijk) uw werk niet meer uitoefenen of heeft u kosten moeten maken met betrekking tot het herstel. De kans is groot dat u degene aansprakelijk wil stellen die verantwoordelijk is voor uw letselschade. Wij zijn u graag van dienst bij letselschade claimen, geven aanvullende adviezen en bieden hulp die echt helpt. We hebben meer dan 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers, ook als het gaat om een hersenkneuzing. Natuurlijk is elke letselschadezaak anders en de hoogte van een eventuele letselschadevergoeding hangt af van heel veel variabelen.

U bent bij ons in goede handen

Hersenkneuzing is nog maar één van de soorten letselschade waarin wij gespecialiseerd zijn. Ook bij armletsel, emotionele schade of bijvoorbeeld nekletsel kunt u prima bij ons terecht. Profiteer van onze ervaring als gespecialiseerd letselschadebureau. Waar u ook woont in Nederland, wij komen voor persoonlijk advies bij u thuis. Al meer dan 63.000 slachtoffers gingen u voor met hun keuze voor Pals Letselschade. En wij ondersteunen u niet alleen op juridisch gebied. Ook bij medische, financiële of sociale vragen staan wij voor u klaar. Onze letselschadespecialisten helpen u graag verder. Bel voor ondersteuning 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30). Meer weten over onze aanpak of een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.