Een hersenschudding is een lichte vorm van hersenletsel. Het wordt veroorzaakt door een klap op het hoofd, een val of ander geweld op de schedel. Bij de meeste hersenschuddingen vinden er geen neurologische veranderingen in de hersenen plaats. Wel treedt er vaak kort een bewustzijns- en geheugenverlies op. Enkele symptomen van een hersenschudding zijn onder andere hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, wazig zien en een tijdelijk verstoord geheugen.

Soorten hersenschudding

Er zijn grofweg twee vormen van hersenschudding te onderscheiden: een lichte en een zware hersenschudding. Bij een lichte hersenschudding raakt u door de klap soms even bewusteloos, maar nooit langer dan vijftien minuten. Daarna kunt u een tijdje last van wat geheugenproblemen hebben. Het herstel van een lichte hersenschudding verloopt voor iedereen anders. Maar zolang er geen complicaties optreden, herstelt u in de meeste gevallen volledig. Bij een zware hersenschudding, spreken we van een hersenkneuzing. Dezelfde verschijnselen als bij een lichte hersenschudding treden op, alleen houden ze wat langer aan. Ook is de kans op restverschijnselen (zoals verlammingen, spraakstoornissen, geheugenproblemen, epilepsie, etc.) groter.

Hersenschudding en een schadevergoeding claimen?

Heeft u hersenschudding gekregen omdat u het slachtoffer was van een ongeval? In het geval dat iemand anders hiervoor aansprakelijk is, heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Wij helpen u graag bij letselschade claimen en hebben meer dan 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers. De hoogte van een eventuele letselschadevergoeding hangt af van vele factoren. Schakel daarom een letselschadespecialist van Pals Letselschade in en laat u deskundig en professioneel adviseren.

Altijd in goede handen bij Pals Letselschade

We zijn in heel veel soorten letselschade gespecialiseerd. Naast een hersenschudding kunt u bijvoorbeeld ook denken aan onder andere een bekkenfractuur en armletsel. Profiteer van onze jarenlange ervaring als gespecialiseerd letselschadebureau. Ruim 63.000 slachtoffers zijn u voorgegaan met hun keuze voor Pals Letselschade. En maar liefst 90 procent daarvan heeft door onze tussenkomst een schadevergoeding ontvangen.

Wij ondersteunen u op meer gebieden dan alleen op juridisch vlak. Ook bij medische, financiële of sociale vragen staan onze letselschadespecialisten voor u klaar. Bel ons voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (op werkdagen van 08:30 – 21.30). Wilt u meer weten over onze aanpak of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder.