De medische benaming voor een klaplong is pneumothorax. Bij een klaplong komt er lucht tussen het borstvlies en longvlies. Er is dan niet langer een onderdruk aanwezig, waardoor de longen inklappen. Het gevolg is dat ademen erg moeilijk wordt en u last kunt krijgen van kortademigheid en benauwdheid. Een klaplong kan veroorzaakt worden door een ongeval of door een verwonding van buitenaf. Hierdoor ontstaat er een opening in het borstvlies. Soms leidt een operatie in de borstholte ook tot een klaplong. Heeft u een klaplong (gehad) en kunt u daar iemand anders voor aansprakelijk stellen? Pals Letselschade helpt u verder op dit gebied, onder andere met letselschade claimen. Natuurlijk kunt u ook voor andere zaken bij ons terecht. Wij bieden hulp die echt helpt.

Letselschadevergoeding ter compensatie

De fysieke en emotionele gevolgen van een klaplong kunnen groot zijn. Ook financieel gaat dit u niet in de koude kleren zitten. De medische kosten rijzen de pan uit en misschien moet u inkomen inleveren omdat u niet meer (volledig) kunt werken. Is iemand anders aansprakelijk voor het ontstaan van uw klaplong, dan moet hij of zij in principe uw letselschade vergoeden. U kunt denken aan juridische aansprakelijkheid omdat iemand u geen voorrang verleende in het verkeer of u heeft mishandeld. Ook het ziekenhuis kunt u aansprakelijk stellen als uw klaplong het gevolg is van een medische fout. Wij helpen u om in een letselschadezaak een eventuele letselschadevergoeding te claimen. Wilt u meer weten over onze aanpak, of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Kennis en kunde van Pals Letselschade

We hebben veel kennis en ervaring met het behartigen van de belangen van personen die door een ongeval een klaplong hebben opgelopen. Daarnaast beschikt Pals Letselschade over een breed netwerk van experts. Het stelt ons in staat om u op elk gebied verder te helpen. We zijn trots op onze persoonlijke benadering en komen bij u thuis om úw verhaal te horen. Samen met onze ruim 60 jaar ervaring in letselschadebehandeling en de 63.000 slachtoffers die we al geholpen hebben, biedt dat u het vertrouwen waar u naar op zoek bent. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact op voor ondersteuning via 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 08:30 – 21.30).